x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Turneu internațional de tenis feminin, în Complexul Studențesc Tei

Turneu internațional de tenis feminin, în Complexul Studențesc Tei

de Adrian Cercelescu    |    08 Iun 2023   •   06:15
Turneu internațional de tenis feminin, în Complexul Studențesc Tei

Ce legătură este între Rome Tennis Centre at Berry Collage - Atlanta, Glenmore Athletic Park Calgary  - Canada și Complexul Studețesc Tei din București? Pe toate aceste baze sportive se vor desfășura în același timp, săptămâna viitoare, turnee de tenis din cadrul circuitului mondial UTR Pro. Este un circuit în care Universal Tennis investește peste 20 de milioane de dolari,  oferind sute de turnee anual, în America, Australia, Europa și Asia. Cel de la noi este dotat cu premii de 25.000 de dolari și este o întrecere adresată fetelor. Turneul este o mare oportunitate pentru sportivele tinere, care au nevoie de experiență competițională.

Meciurile de la București încep luni și vor fi organizate de Tenis Club Galaxy, sub patronajul Federație Române de Tenis. Tabloul este de 20 de jucătoare din România, Bulgaria, Marea Britanie, Olanda, Serbia, SUA și Ucraina. Sportivele au fost acceptate pe baza clasamentului UTR, care ține cont de performanțele din cele două mari circuite internaționale, WTA și ITF.

Astfel, în Tei vor ajunge Georgia Crăciun, cu 10 titluri ITF, și Oana Simion, cu 9 titluri ITF. La turneul din Tei participă atât jucătoare cu experiență, cât și tinerele noastre speranțe. Vor fi pe teren junioarele Ștefania Bojică - locul 680 WTA, Maria Sara Popa - 761 WTA, Eva Maria Ionescu - 1.086 WTA.

„Mă bucur că acest turneu revine în Complexul Studențesc Tei pentru a treia oară, consacrând baza noastră pe harta tenisului internațional”, spune Ionuț Moldovan, fost component al echipei de Cupa Davis a României, președintele Tenis Club Galaxy. „Este vârful pe care îl poate atinge o infrastructură sportivă. Pe aceste terenuri avem cursuri de inițiere, agrement, antrenamente de performanță și competiții naționale și internaționale”.

Turneul începe cu o fază a grupelor - patru a câte cinci jucătoare. Câștigătoarele grupelor luptă apoi între ele pentru locurile 1-4. Jucătoarele de pe locul doi își vor disputa locurile 5-8. După același tipar va fi stabilită în continuare ierarhia turneului.

Turneul se desfășoară în perioada 12-18 iunie, meciurile fiind programate zilnic începând cu ora 8. Intrarea este liberă

Partidele sunt transmise online, pe platforma YouTube

„UTR Pro este o rampă de lansare pentru tinerele din România care au nevoie de competiții internaționale la ele acasă. Avantajul acestui format este că asigură multe meciuri într-o singură competiție, cu cheltuieli minime pentru sportivele noastre”

Ionuț Moldovan, președintele Tenis Club Galaxy

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: tenis feminin complex studentesc tei