x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “U” CRAIOVA – STEAUA / Cine respiră cu adevărat?

“U” CRAIOVA – STEAUA / Cine respiră cu adevărat?

de Dragos Stoica    |    21 Noi 2008   •   00:00
“U” CRAIOVA – STEAUA  / Cine respiră cu adevărat?

Gazdele vor să ajungă din nou pe podium după meciul din această seară, în timp ce elevii lui Dorinel Munteanu sunt presaţi de cele 11 meciuri fără victorie. Partida va fi transmisă în direct de Antena 1, de la 20:45.



Fierbe Bănia! La mai puţin de o săptămână după remiza albă cu Rapid, Universitatea primeşte azi vizita Stelei, o altă rivală de tradiţie. Faţă de ultimii ani însă, meciul de diseară de pe Stadionul “Ion Oblemenco” pare să stea sub alte auspicii. De data aceasta, Craiova e echipa mai bine poziţionată în clasament, în timp ce formaţia din Ghencea traversează o adevărată criză, fără să cunoască gustul victoriei de 11 partide consecutive! Mai mult, jocul oltenilor a fost în acest tur mai elaborat şi mai exact, pe când Steaua a alternat momentele bune cu cele de slăbiciune aproape în fiecare rundă, schimbând de altfel trei antrenori în mai puţin de 15 etape, nesocotind meciurile din Liga Campionilor.

ABSENŢE LA BUCUREŞTENI
Aflat la al patrulea meci de campionat pe banca “militarilor”, Dorinel Munteanu avea suficiente probleme înaintea meciului de la Craiova. Titular în avanposturi de la sosirea “Neamţului” pe bancă, Kapetanos este ieşit din calcule, pe motive medicale, lucru valabil şi în cazul lui Ogăraru, lovit în întâlnirea dintre România şi Georgia. De asemenea, Neaga, jucător pe care Munteanu spera să-l arunce din primul minut contra Universităţii, acuză dureri după o accidentare suferită la antrenamentul de miercuri dimineaţă. “Acest campionat nu are o favorită la titlu, vor fi răsturnări, chiar dacă unii se cred deja campioni, iar despre alţii se spune că nu ar mai avea nici o şansă. Se va lupta până în ultima etapă, iar Steaua nu va ceda. Am trei rezultate de egalitate şi nu îmi mai convine încă unul la Craiova, deşi ştiu că şi Universitatea speră tot la victorie”, a declarat tehnicianul Stelei, Dorinel Munteanu. De partea cealaltă, gazdele sunt în efectiv complet, singura absenţă fiind închizătorul Spase Dilevski, care a suferit o întindere în meciul cu Rapid.

Cristescu: “Palmares furat!”

Unul dintre foştii jucători de marcă ai Universităţii din anii ’90, Silvian Cristescu, a afirmat că performanţele interne ale Craiovei sunt mai notabile decât cele ale Stelei. “Sincer, cele patru titluri ale Universităţii sunt mai valoroase decât cele aproape 25 de titluri obţinute de Steaua. Ei se laudă cu un palmares furat. Ale noastre sunt mai valoroase, deoarece au fost realizate contra unui sistem întreg!”, a declarat Cristescu. Un alt fost jucător exponenţial al “alb-albaştrilor”, Ovidiu Stângă, care s-a aflat pe teren la ultima victorie a echipei sale în faţa Stelei, în 2002, scor 3-1, a declarat că a venit din nou momentul ca oltenii să-i învingă pe stelişti: “Atunci a fost o victorie muncită şi meritată. Nu am ce să le spun actualilor jucători despre acel meci, trebuie să simtă pe pielea lor ce înseamnă un asemenea meci, cu stadionul plin. În afară de familie, aş da orice să mai joc într-o asemenea partidă”. (Mario Morcov)

Stroe, omagiat

Înaintea partidei din această seară, pe Stadionul “Ion Oblemenco” va avea loc o mică festivitate. Aceasta se va desfăşura cu ocazia acordării titlului de preşedinte onorific al Universităţii lui Corneliu Andrei Stroe, fostul preşedinte executiv din perioada “Craiovei Maxima”, care a fost alături de formaţia din Bănie în cele mai glorioase momente ale sale. În vârstă de 65 de ani, Stroe a activat 29 de ani în cadrul clubului oltean, din 2004 fiind decan al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova. (M.M.)

ARBITREAZĂ TUDOR
CCA a decis ieri ca Alexandru Tudor să fie delegat la meciul din această seară dintre Universitatea Craiova şi Steaua, “centralul” bucureştean urmând să fie ajutat la cele două linii de Aurel Oniţa şi Gero Szabo. Tiberiu Lajos a fost desemnat arbitru de rezervă, în timp ce observatori vor fi Alexandru Boc şi Ioan Igna.

×
Subiecte în articol: sport craiova