x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Urziceni, aproape campioană

Urziceni, aproape campioană

de Ionut Paduraru    |    01 Iun 2009   •   00:00
Urziceni, aproape campioană

Echipa lui Dan Petrescu s-a impus cu 2-1 la Timişoara şi va deveni campioană înaintea ultimei etape dacă bănăţenii nu vor primi înapoi cele şase puncte luate în urma scandalului palmaresului.

După un sezon în care, practic, a alergat de una singură, profitând de criza eternelor rivale, Steaua şi Rapid, dar şi de oboseala campioanei en-titre, CFR Cluj, Dinamo a ratat titlul asea­ră, în penultima etapă.

"Câinii" au fost reduşi la tăcere, în Ştefan cel Mare, 0-2 cu FC Braşov, echipa selecţionerului Răzvan Lucescu, scandalul fiind din nou la el aca­să.

La finalul meciului, preşedintele exe­cutiv, Cristi Borcea, care a urmărit ulti­me­­le secvenţe ale partidei pe pista stadionului, echipat cu o vestă a GSP TV, a ajuns la Spitalul de Urgenţă, după ce, ex­trem de nervos, a spart un geam.

Ac­ţi­o­na­rul Vasile Turcu a anunţat plecarea an­tre­­no­ru­lui Mircea Rednic. Suporterii di­na­mo­vişti au încercat să pătrundă la vesti­a­re, pentru a le cere socoteală jucă­to­ri­lor, iar apoi s-au răfuit cu forţele de or­di­ne în faţa stadionului.

Văzându-şi de treabă, Unirea Urziceni a învins cu 2-1 la Ti­mi­şoa­ra, asigurându-şi titlul în proporţie de 99%. Dan Petrescu obţine cu echipa lui o performanţă ulu­i­toa­re, fiind aproape să ducă titlul într-unul dintre cele mai mici oraşe de pe harta Ligii 1.

Pentru a se înco­ro­na definitiv şi matematic, Unirea Urzi­ceni aşteaptă verdictul TAS în privinţa pe­na­lizării cu cele şase puncte a Timişoarei. Forul de la Lausanne a anunţat că va co­mu­nica decizia vineri, 5 iunie.

Decla­raţia serii a venit de la administratorul-delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu: "Este o seară a unei mari decepţii pentru Dina­mo, dar nu una ruşinoasă. S-a făcut dreptate. Echipa care are cele mai mari merite, Urziceni, a câştigat campionatul".


Echipa lui Dan Petrescu s-a impus cu 2-1 la Timişoara şi va deveni campioană înaintea ultimei etape dacă bănăţenii nu vor primi înapoi cele şase puncte luate în urma scandalului palmaresului.

Chiar dacă verdictul de vineri al TAS va fi favorabil timişorenilor, Unirea mai are nevoie doar de o remiză în faţa Stelei, în ultima etapă, pentru a câştiga titlul la doar a treia prezenţă în prima divizie.

Marcate de miza meciului, cele două echipe au început prudent, chiar crispat, dar o mare greşeală în apărarea ialomiţenilor avea să ducă la deschiderea scorului. Fundaşii centrali ai oaspeţilor, Galamaz şi Mehmedovici, s-au ciocnit în propriul careu, balonul a sărit din cei doi la Gigel Bucur, care nu a stat mult pe gânduri şi a marcat cu un şut plasat.

Bănăţenii s-au retras apoi în apărare, dar dominarea elevilor lui Dan Petrescu nu a adus decât un şut de la 15 metri trimis de Varga şi reţinut de Pantilimon. Egalarea avea să vină însă în minutul 50, când Pădureţu a transformat cu siguranţă un penalty obţinut de Galamaz. Arman Karamian a ratat apoi incredibil, cu poarta goală, dar tot jucătorii din Urziceni au înscris, prin Bilaşco ('65), în urma unui contraatac-şcoală.

Până la final, timişorenii au solicitat penalty la un contact între Galamaz şi Bucur, dar centralul italian Mauro Bergonzi a lăsat jocul să continue.

 

Selecţionerul nu a făcut cadouri
Fără nici un obiectiv în acest final de sezon, Braşovul selecţionerului Răzvan Lucescu a evoluat dezinvolt în "Groapă" şi a învins-o pe Dinamo cu 2-0. Oaspeţii au început curajos, iar Ilyeş şi Cătălin Munteanu i-au dat emoţii mari lui Dolha cu şuturi de la marginea careului. Braşovenii au dat lovitura prin Măldărăşanu, în minutul 29, în urma unui contraatac plecat de la o greşeală a lui Zicu. Până la pauză, Cristea a trecut în două rânduri pe lângă egalare, iar Dolha a evitat dezastrul la şuturile lui Ilyeş şi Măldărăşanu.

După o pauză în care Cristi Borcea i-a muştruluit serios pe elevii lui Mircea Rednic la vestiare, partea secundă a început cu o ratare monumentală a lui Dănciulescu, dar tot braşovenii au fost cei care au marcat, prin Roman, în minutul 60. Prima victorie după 43 de ani a lui FC Braşov în Şoseaua Ştefan cel Mare, iar "câinii" îşi iau adio de la titlu şi de la accesul direct în grupele Ligii Campionilor.

Acest nou eşec al lui Dinamo a stârnit furia în Ştefan cel Mare. Fanii au încercat să intre la vestiare, în timp ce acţionarul Vasile Turcu i-a atacat pe jucători şi pe antrenorul Mircea Rednic. "Răzvan, «băiatul lui tata», i-a dat o lecţie lui Rednic. Să se ducă în Belgia, că e neputincios. La Dinamo trebuie reconstrucţie totală, de la doctori la jucători." Iar Borcea a spart de nervi nişte geamuri ajungând la spitalul de urgenţă, unde a fost pansat la mână.

 

"E o victorie senzaţională. Răzvan Lucescu ne-a arătat că are demnitate, nu ştiu ce alt tehnician ar mai fi pregătit partida aşa cum a făcut-o el. Joi vom şti dacă ne bucurăm sau nu, iar la meciul din ultima etapă trebuie să demonstrăm că merităm să fim campioni"
Dan Petrescu, antrenor Unirea Urziceni

×
Subiecte în articol: sport