x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Uzbekistan - Bahrain se rejoaca

Uzbekistan - Bahrain se rejoaca

de Ionut Paduraru    |    07 Sep 2005   •   00:00
Uzbekistan  -  Bahrain se rejoaca

FIFA a decis ieri ca meciul de baraj din zona Asiei pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2006 sa se rejoace. Decizia forului international a venit ca urmare a faptului ca partida dintre Uzbekistan si Bahrain, pe teren 1-0, a fost influentata decisiv de o eroare a "centralului" intalnirii, japonezul Toshimitsu Yoshida.

EROARE. La scorul de 1-0 pentru Uzbekistan, arbitrul a dictat lovitura de pedeapsa in favoarea gazdelor, pe motiv de hent. Server Djeparov a transformat, insa Yoshida nu a validat golul, deoarece un jucator uzbek intrase in suprafata de pedeapsa inaintea executarii penalty-ului. In loc sa dicteze repetarea penalty-ului, arbitrul a indicat lovitura libera indirecta pentru Bahrain. "Nimeni din stadion n-a inteles ce s-a intamplat. Poate e o regula din campionatul japonez sau poate FIFA a schimbat ceva. Dar, daca este asa, de ce nu ne-a informat? Daca a fost eroarea lui Yoshida, sa fie pedepsit!", au declarat dupa meci oficialii Federatiei de Fotbal din Uzbekistan, care au depus un protest la FIFA, cerand omologarea partidei cu scorul de 3-0.

DECIZIE. Biroul Organizator al Cupei Mondiale din 2006, condus de Lennart Johansson, a hotarat rejucarea meciului, respingand cu aceasta ocazie si memoriul uzbecilor. Rejucarea va avea loc tot la Taskent, la 8 octombrie, iar returul se va disputa la Manana, patru zile mai tarziu. Atat pentru Bahrain, cat si pentru Uzbekistan, o prezenta la un turneu final de Cupa Mondiala ar reprezenta o premiera. Castigatoarea dublei manse dintre cele doua echipe va disputa barajul decisiv pentru calificarea la CM in compania ocupantei locului patru din zona CONCACAF.

×
Subiecte în articol: sport