x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vâlcea crede în minuni

Vâlcea crede în minuni

de Vlad Ionescu    |    12 Mai 2010   •   00:00
Vâlcea crede în minuni
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Istoria Ligii Campionilor îi este potrivnică Oltchimului, pentru că în 50 de ani nimeni nu a reuşit să întoarcă în finală o diferenţă mai mare de patru goluri. Deşi în prima manşă Viborg a câştigat cu 28-21, preşedintele Ioan Gavrilescu refuză să creadă în statistici.



"Aşa cum la primul meci am presimţit că vom pierde la multe goluri, acum presimt că reuşim o minune. Ar fi frumos ca sâmbătă, după meci, ziarele să scrie că Oltchim e singura formaţie care a reuşit să întoarcă şapte goluri în finală. Dacă la pauză avem trei-patru goluri diferenţă, dau scris că vom câştiga trofeul. Danezele pot intra relaxate în meci, se pot crede învingătoare din start, lucru care ne va ajuta pe noi. Fetele noastre nu mai au ce pierde şi ăsta e un alt atu pe care îl putem avea", a declarat Gavrilescu.

Acesta crede că la meciul tur s-a greşit atunci când jucătoarele au călătorit în acelaşi avion cu suporterii şi, mai mult, au stat la acelaşi hotel, ceea ce a dus la scăderea concentrării. "La multe dintre ele nu am văzut dorinţa de a face un meci mare. Este inexplicabil, mai ales pentru cele pentru care această finală era ultima şansă de a cuceri un astfel de trofeu. Cele tinere au fost probabil depăşite de miză", a spus Gavrilescu.

Mariana Târcă, fostă jucătoare şi antrenoare la Oltchim, speră şi ea într-o minune. "Pregătirea psihologică e esenţială. Este vital să crezi în tine, în şansa pe care o ai. E doar greu, nu şi imposibil de recuperat această diferenţă", a spus Târcă. Returul finalei se va disputa sâmbătă (ora 20:45), la Sala Polivalentă din Bucureşti.

×