x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Valencia nu are bani să-şi termine stadionul

Valencia nu are bani să-şi termine stadionul

25 Feb 2009   •   00:00
Valencia nu are bani să-şi termine stadionul

Lucrările la noul stadion al echipei de fotbal FC Valencia au fost întrerupte, din cauza dificultăţilor financiare cu care se confruntă gruparea din Primera Division, arată AFP.



Noul arenă ultra-modernă a "liliecilor", cu o capacitate de 75.000 de locuri, ale cărei costuri sunt estimate la peste 200 milioane euro, ar trebui să înlocuiască, începând din sezonul 2009/2010, actualul stadion "Mestalla", care poate găzdui doar 55.000 de spectatori. Însă, clubul Valencia, care are datorii foarte mari, nu mai face faţă cheltuielilor, astfel că lucrările de construcţie, care au debutat în 2007, nu mai pot fi continuate, precizează ziarele "Las Provincias" şi "AS". Oficialii clubului spaniol speră, totuşi, ca noul stadion să fie gata până la debutul sezonului 2010/2011, deci mai târziu cu un an decât era prevăzut.

FC Valencia, car urmează să joace joi, pe teren propriu, cu Dinamo Kiev în manşa secundă a 16-imilor de finală ale Cupei UEFA (1-1 în tur), nu şi-a mai plătit fotbaliştii de câteva luni, datoriile salariale ridicându-se la aproximativ 16 milioane euro. Căpitanul echipei, fundaşul Carlos Marchena, a declarat, însă, că "jucătorii au în continuare încredere în conducere şi speră să-şi primească salariile", potrivit site-ului oficial al clubului. Mai multe proiecte din fotbalul spaniol, de construcţie sau renovare a unor stadioane, au în prezent întârzieri, din cauza crizei economice, printre arenele afectate fiind cele ale cluburilor FC Barcelona, Athletic Bilbao şi FC Sevilla.

×
Subiecte în articol: sport