x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Verstappen și Perez fac dubla pentru Red Bull în Marele Premiu de Formula 1 de la Baku

Verstappen și Perez fac dubla pentru Red Bull în Marele Premiu de Formula 1 de la Baku

12 Iun 2022   •   17:00
Verstappen și Perez fac dubla pentru Red Bull în Marele Premiu de Formula 1 de la Baku

Pilotul olandez Max Verstappen a terminat în fruntea cursei de Formula 1, încheiată duminică cu o dublă reușită a echipei sale Red Bull Racing, în Marele Premiu al Azerbaidjanului, după abandonurile lui Charles Leclerc și Carlos Sainz de la Ferrari, și cu George Russell de la Mercedes locul 3 la Bak

Charles Leclerc, cel care a plecat din pole position, a pierdut conducerea la start, dar a recuperat-o când Red Bull-ul liderului Max Verstappen a intrat la boxe în turul 19. Un tur mai târziu, cursa lui Leclerc s-a terminat într-un nor de fum, acesta fiind nevoit să se retragă la boxe din cauza unei defecțiuni la motor.

Acesta avea să fie al doilea abandon al celor de la Ferrari în cursă, deoarece Carlos Sainz s-a oprit cu o defecțiune hidraulică în turul 9.

Retragerea lui Leclerc l-a lăsat pe Verstappen în fruntea cursei, în fața lui Sergio Perez, care a reușit cel mai rapid tur al cursei, încheiată cu un un-doi pentru Red Bull.

George Russell, pilotul Mercedes, a ocupat ultimul loc pe podium, după ce a plecat al cincilea.

Coechipierul și cel declarat de fani pilotul zilei, Lewis Hamilton, a plecat al șaptelea și a terminat al patrulea, după ce a intrat la boxe în timpul Virtual Safety Car-ului din tururile 10 și 34, depășindu-l pe Pierre Gasly 10 tururi mai târziu, beneficiind de pneuri mai noi. Pilotul de la AlphaTauri a terminat al cincilea, după ce a plecat al șaselea din grilă.

Sebastian Vettel a ocupat locul 6 pentru Aston Martin, începând cursa cu pneuri medium, intrând la boxe în timpul primului VSC și încheind cursa cu pneuri hard.

Fernando Alonso de la Alpine a plecat al 10-lea, dar pe parcursul cursei a devansat ambele McLaren-uri, ajungând pe locul 7.

Daniel Ricciardo a terminat al optulea, plecând de pe locul 12, în fața lui Lando Norris, aflat pe 9. Top 10 a fost completat de Esteban Ocon, care a pornit de pe locul 13 cu pneuri hard și a luat ultimul punct pentru Alpine.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Max Verstappen