x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vom incepe cu Lituania!

Vom incepe cu Lituania!

de Marius Mihalcea    |    09 Dec 2007   •   00:00
Vom incepe cu Lituania!
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Reprezentanţii "naţionalelor" care se vor infrunta in grupa a 7-a preliminară pentru calificarea la Campionatul Mondial din Africa de Sud s-au pus ieri de acord, la Viena, asupra programului complet al meciurilor. Romănia va debuta pe teren propriu, la data de 6 septembrie 2008, cu Lituania.

CM 2010 - Răcit, Victor Piţurcă nu a mai luat parte la negocieri


Reprezentanţii "naţionalelor" care se vor infrunta in grupa a 7-a preliminară pentru calificarea la Campionatul Mondial din Africa de Sud s-au pus ieri de acord, la Viena, asupra programului complet al meciurilor. Romănia va debuta pe teren propriu, la data de 6 septembrie 2008, cu Lituania.

Franţa, Romănia, Serbia, Lituania, Austria, Insulele Feroe. Aceasta este componenţa grupei a 7-a de calificare la Campionatul Mondial de peste trei ani. Reprezentanţii celor şase echipe ale grupei s-au intălnit ieri, la Viena, şi au căzut de acord in privinţa ordinii in care se vor desfăşura cele 30 de meciuri. Romănia i-a avut in capitala Austriei pe directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, pe Florin Prunea, directorul Departamentului Relaţii Internaţionale al FRF, şi pe Dan Apolzan, membru al corpului tehnic al federaţiei.

CUM A VRUT. Ghinionist la tragerea la sorţi a grupelor, Piţurcă se poate considera un om mulţumit acum, cănd se cunoaşte rezultatul negocierilor. Romănia are parte, in linii mari, exact de programul pe care şi-l schiţase Piţurcă inainte. "Tricolorii" vor debuta pe teren propriu, cu Lituania, la 6 septembrie 2008, iar pănă la sfărşitul anului viitor va mai susţine două partide, in deplasare cu Insulele Feroe şi "acasă" cu Franţa. Tot cum işi dorea Piţurcă, primul meci al Romăniei din 2009 va fi cel cu Serbia, pe teren propriu. Mai departe insă, antrenorul primei noastre reprezentative nu mai are motive de bucurie, inlănţuirea meciului cu Austria cu cel cu Serbia şi a partidelor revanşă cu Franţa şi cu Austria, programate două căte două la patru zile distanţă unele de altele, nefiind pe placul lui Piţurcă.

marius.mihalcea@jurnalul.ro

,,In mare parte am reuşit să obţinem ceea ce ne-am propus. Cam 80-90 la sută din strategia pe care ne-o propusesem pentru această intălnire s-a implinit. Sincer insă, nici unul dintre reprezentanţii celor şase federaţii naţionale nu e pe deplin mulţumit"

Ionuţ Lupescu director general FRF

Â

Programul complet

2008

6 septembrie: Austria - Franţa, ROMĂNIA - LITUANIA, Serbia - Feroe

10 septembrie: FEROE - ROMĂNIA, Franţa - Serbia, Lituania - Austria

11 octombrie: ROMĂNIA - FRANŢA, Serbia - Lituania,

Feroe - Austria

15 octombrie: Austria - Serbia, Lituania - Feroe

2009

28 martie: ROMĂNIA - SERBIA, Lituania - Franţa

1 aprilie: Franţa - Lituania, AUSTRIA - ROMĂNIA

6 iunie: LITUANIA - ROMĂNIA, Serbia - Austria

10 iunie: Feroe - Serbia

19 august: Feroe - Franţa

5 septembrie: FRANŢA - ROMĂNIA, Austria - Feroe

9 septembrie: ROMĂNIA - AUSTRIA, Serbia - Franţa, Feroe - Lituania

10 octombrie: SERBIA - ROMĂNIA, Austria - Lituania, Franţa - Feroe

14 octombrie: Franţa - Austria, Lituania - Serbia, ROMĂNIA - FEROE

×
Subiecte în articol: sport romania franta serbia feroe austria lituania