x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vor titlul european

Vor titlul european

de Ionut Paduraru    |    21 Iun 2008   •   00:00
Vor titlul european

PORTUGALIA – GERMANIA 2-3  ●  Panzerele merg în semifinale
Naţionala Germaniei este prima echipă calificată în careul de aşi al Euro 2008, după ce a eliminat în sferturile de finală reprezentativa Portugaliei.



PORTUGALIA – GERMANIA 2-3  ●  Panzerele merg în semifinale
Naţionala Germaniei este prima echipă calificată în careul de aşi al Euro 2008, după ce a eliminat în sferturile de finală reprezentativa Portugaliei.

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, s-a declarat mulţumit de faptul că echipa sa nu a mai repetat greşelile făcute în partidele cu Croaţia şi Austria. “După meciul cu Austria era clar că trebuia să schimbăm ceva. Contra Austriei şi Croaţiei, n-am avut un nivel bun de joc. Cu Portugalia am vrut să închidem spaţiile, să ieşim repede din defensivă în atac şi am reuşit”, a spus Low, care a văzut partida din tribuna oficială, după ce a fost suspendat o etapă din cauza eliminării din meciul cu Austria: “În spatele geamului, în tribună, e greu. Eram foarte departe de teren. Chiar dacă de sus vezi foarte bine evoluţia jocului, este enervant”, a spus selecţionerul Germaniei.

ACUZE. De partea cealaltă, antrenorul Luiz Felipe Scolari s-a considerat primul responsabil pentru eliminarea Portugaliei de la CE, dar a acuzat şi arbitrajul suedezului Peter Frojdfeldt, considerînd că la cel de-al treilea gol al nemţilor, Michael Ballack a faul-tat în atac. “Anumiţi jucători au avut sarcina de a-l marca pe Ballack, n-au făcut-o şi Germania a profitat. Toată lumea a văzut cum Ballack l-a împins pe jucătorul meu la al treilea gol, numai arbitrul n-a văzut nimic. Nu ştiu dacă acel gol a schimbat datele problemei, dar noi ne aruncasem în atac şi am fi putut egala. Dacă a fost fault, trebuia să fluiere”, a spus Scolari.

PLECARE. Pentru tehnicianul brazilian, sfertul de finală cu Germania a fost ultima partidă pe banca Portugaliei, din sezonul viitor urmînd a pregăti formaţia engleză Chelsea: “Sînt mîndru că am antrenat aceşti jucători. Am petrecut cinci ani şi jumătate în Portugalia şi poate voi reveni într-o zi. Este o ţară care va rămîne în inima mea”.

DEZAMĂGIRE

“Sînt foarte trist pentru că echipa avea mijloacele să ajungă în semifinale, dar am făcut cîteva greşeli care nu ne-au permis să ne atingem obiectivul. Am dat greş şi nu am putut onora promisiunile pe care le-am făcut Federaţiei portugheze, calificarea în finală. Germania a fost mai bună în momentele-cheie”
Luiz Felipe Scolari - selecţioner Portugalia

Reacţii

Presa germană este în extaz după ce naţionala antrenată de Joachim Low s-a calificat în semifinalele CE. “Acum veţi lua şi trofeul”, a titrat Bild, care adaugă: “Ce lovitură gigantică! Acest 3-2 cu Portugalia va intra în istoria fotbalului nostru. Am fost doar outsideri, dar am luptat şi am jucat ca nişte campioni europeni”. În schimb, cotidianul portughez Record a scris că echipa lui Scolari “nu putea ajunge prea departe cu o asemenea apărare”.

×
Subiecte în articol: sport