x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Vrem să luăm trofeul"

"Vrem să luăm trofeul"

de Vlad Ionescu    |    20 Apr 2010   •   00:00
"Vrem să luăm trofeul"
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Vâlcea handbalistică trăieşte la cote maxime calificarea Oltchimului în finala Ligii Campionilor. Elevele lui Radu Voina vor afla azi ordinea de disputare a dublei manşe cu Viborg.



Jucătoarele, antrenorii, conducătorii şi suporterii Oltchimului aşteaptă cu sufletul la gură tragerea la sorţi programată azi la Viena. Cele două meciuri vor avea loc la 8/9 şi 15/16 mai şi ideal ar fi ca returul să se joace în România. Chiar dacă partida de pe teren propriu nu va avea loc la Râmnicu-Vâlcea, deoarece Sala Traian este prea mică faţă de cerinţele EHF, "altchimistele" ştiu că publicul le va fi alături şi în Polivalenta bucureşteană.

În ceea ce o priveşte pe Viborg, faptul că a ajuns pentru a cincea oară în finală şi a câştigat de două ori trofeul, în 2006 şi în 2009, spune totul despre valoarea acesteia. "Şansele sunt egale. Va fi o finală de mare calibru. Dorim să luăm trofeul, dar să fim realişti, Viborg e o echipă tare, care are şi avantajul că jucătoarele accidentate şi-au revenit. Le-am bătut la Vâlcea, dar şi ele ne-au bătut la ele acasă. Ne vom pregăti cât se poate de bine pentru finală", a declarat Cristina Neagu, una dintre cele mai bune jucătoare în semifinala cu Györ.

AR FI VRUT LARVIK
"Calificarea a fost cel mai frumos cadou din viaţa mea. Am ajuns în finală şi acum vrem mai mult, vrem să câştigăm Cupa", a spus şi Oana Manea, care a împlinit 25 de ani chiar în ziua meciului. Preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu, recunoaşte că nu şi-a dorit o finală cu Viborg. "Preferam Larvik, pentru că era mai accesibilă, cu o linie de nouă metri mai slabă decât a danezelor, dar acum asta e", a spus omul aflat în spatele tuturor marilor succese ale clubului vâlcean.

×
Subiecte în articol: sport