x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Zaglebie, retrogradată!

Zaglebie, retrogradată!

de Ionut Paduraru    |    26 Ian 2008   •   00:00
Zaglebie, retrogradată!
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

Zaglebie Lubin, fosta adversară a Stelei din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, va fi retrogradată în eşalonul secund polonez din cauza implicării în acte de corupţie.

Zaglebie Lubin, fosta adversară a Stelei din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, va fi retrogradată în eşalonul secund polonez din cauza implicării în acte de corupţie.

Scandalul de corupţie din fotbalul polonez ia amploare. În decembrie anul trecut au fost sancţionate primele echipe, Arka Gdynia şi Gornik Leczna, retrogradate deja în liga a doua, respectiv a treia. Apoi a urmat Widzew Lodz, şi ea o fostă adversa­ră a Stelei în grupele Ligii Campio­ni­lor. Widzew a fost trimisă, de ase­menea, în eşalonul secund, dar din sezonul 2008-2009. În plus, 17 persoane, printre care arbitri şi responsabili din cadrul federaţiei, au fost condamnate până acum la în­chi­soare cu suspendare. Cea mai recentă victimă a acestui scandal este chiar campioana en-titre a Poloniei, Zaglebie Lubin, care în ediţia viitoare va juca în liga a doua, după ce s-a dovedit că oficialii clubului au fost implicaţi în acte de corupţie în urmă cu trei sezoane.

 

PENALIZARE. În acel campio­nat, Zaglebie se afla în eşalonul se­cund, obţinând promovarea în pri­ma ligă. “Am avut de-a face cu o pro­mo­vare a lui Zaglebie Lubin în urma unui act de corupţie, în sezonul 2004/2005. Fără acest act de corupţie, pro­movarea nu ar fi fost posibilă”, a de­clarat Michal Tomczak, preşedintele Comisiei de Disciplină a Fe­de­ra­ţi­ei Poloneze de Fotbal. Pe lângă re­tro­­gradare, echipa din Lu­bin va în­ce­pe campionatul viitor cu o pe­nalizare de zece puncte şi va plăti o amendă de 100.000 de zloţi (27.700 de euro). Za­glebie Lubin a fost prima adversară a Stelei în acest sezon al Ligii Cam­pi­o­­nilor. Cele două echipe s-au în­tâlnit în turul doi preliminar, “roş-al­baş­trii” mergând mai departe după 1-0 în Polonia şi 2-1 la Bucureşti. La fi­nalul turului, în actualul campionat, Za­glebie ocupă locul şapte.

 

ionut.paduraru@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport