x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Aristotel - unicul program interdisciplinar din România, desfășurat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, face copii să iubească și  matematica și româna

Aristotel - unicul program interdisciplinar din România, desfășurat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, face copii să iubească și  matematica și româna

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2024   •   17:43
Aristotel - unicul program interdisciplinar din România, desfășurat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, face copii să iubească și  matematica și româna

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României desfășoară, în această perioadă, înscrierile în concursul interdisciplinar „Aristotel”, unicul program din țară care testează și inteligența emoțională a elevilor. „Aristotel” urmărește ca învățarea să fie o experiență plăcută și motivantă pentru elevi, dar și susține procesul de învățare într-un mod echilibrat.

Psihologul Gabriela Maalouf, expert în educația de excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, oferă câteva sfaturi în această privință:

De foarte multe ori, noi, părinții, ne gândim cum să-i ajutăm pe cei mici să iubească toate materiile, și matematica, și româna, și istoria, și multe altele la care ne gândim. Putem să luăm niște elastice și să le povestim cum inteligențele noastre sunt ca niște elastice, unele se întind mai mult, altele se întind mai puțin”, susține psihologul Gabriela Maalouf.

Este important de știut că fiecare copil are propriul stil de învățare. Unii preferă să citească, alții să asculte sau să vizualizeze. Adaptarea metodelor de predare la stilul individual al fiecărui elev poate face învățarea mai plăcută și eficientă. De asemenea, copiii trebuie să fie încurajați să vadă școala ca pe o oportunitate de dezvoltare personală și nu doar ca pe o obligație.

Dacă reușim să îl motivăm pe copilul nostru să înțeleagă că învață pentru el, că învață ca să-și atingă un obiectiv, că învață matematică, spre exemplu, ca să-și îmbunătățească memoria, concentrarea, să soluționeze probleme, să ia decizii rapide și, pe de altă parte, învață limba română ca să poată să se exprime corect, ca să poată să arate lumii cunoștințele lui prin discursuri publice, atunci copilul probabil își va dori să învețe din fiecare materie”, punctează expertul în educația de excelență Gabriela Maalouf.

Un prilej excelent pentru copii să-și testeze cunoștințele și să se implice într-o competiție sănătoasă poate fi concursul național interdisciplinar „Aristotel”, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Participarea la acest concurs poate fi o sursă de motivație și poate face învățarea mai interesantă.

Școala poate fi privită prin ochii copiilor ca o aventură plină de descoperiri și oportunități. Cu sprijinul nostru, ei pot învăța să iubească fiecare materie și să-și dezvolte abilitățile într-un mod plăcut și motivant. Înscrierile în concurs au loc până pe 7 iunie pe fundatiadanvoiculescu.ro.

×