x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîțu: Vreau ca anul școlar să înceapă și să rămână cu prezență fizică

Cîțu: Vreau ca anul școlar să înceapă și să rămână cu prezență fizică

20 Aug 2021   •   11:58
Cîțu: Vreau ca anul școlar să înceapă și să rămână cu prezență fizică

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că vrea ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână așa și cere ca festivitățile de început de an școlar să fie „cât mai aproape de normalitate”.

„Am avut două lucruri pe care le-am spus și rămân ferm pe acestea. Vreau ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie. Anul trecut prin multe, am învățat mult, dar nu aveam vaccin. E important pentru mine, după discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii asupra impactului de anul trecut asupra elevilor, de aceea nu aș vrea să mai trecem prin acea situație și vom face tot ceea ce e posibil ca anul școlar să rămână cu prezență fizică”, declară Florin Cîțu.

El cere ca festivitățile de început de an școlar să fie „cât mai aproape de normalitate”.

„Știu că este complicat, dar am încredere că vom găsi cele mai bue soluții. Este un moment important în viața fiecărui elev și aș vrea să ne bucurăm împreuă în această zi”, adaugă Cîțu.

De asemenea, premierul insistă pe vaccinarea sau testarea angajaților, inclusiv din sistemul de învățământ

„Eu mi-a exprimat ca de fiecare dată opinia că nu doar personalul din sistemul medical, dar și cel din învățământ, din MAI, MApN și sistemul public trebuie ori să se vaccineze, ori să se testeze. Nu putem să mergem mai departe așa cum am mers până acum”, conchide Florin Cîțu.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu