x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Disperarea părinților unor elevi de la o școală din Sectorul 2 după reducerea numărului de locuri în programul "Şcoala după şcoală"

Disperarea părinților unor elevi de la o școală din Sectorul 2 după reducerea numărului de locuri în programul "Şcoala după şcoală"

de Redacția Jurnalul    |    06 Oct 2023   •   15:30
Disperarea părinților unor elevi de la o școală din Sectorul 2 după reducerea numărului de locuri în programul  "Şcoala după şcoală"
Sursa foto: Facebook Aida Costea

Părinții elevilor de la o unitate de învățământ din Sectorul 2 al Capitalei s-au revoltat deoarece au trebuit să stea la coadă mai multe ore pentru a înscrie copiii la programul "Şcoala după şcoală", organizat de Ministerul Educaţiei şi Primăria Capitalei.

Aceștia au așteptat mai multe ore pentru a depune cererea pentru copiii lor, întrucât Inspectoratul Școlar al Municipiului București nu a dat avizul pentru program iar numărul de locuri a fost redus. 

Părinţii s-au revoltat pe reţelele sociale şi cer de urgență intervenţia autorităţilor. 

"Domnule primar, mergeți la Școala 51 să vedeți coada formată din seara asta, pentru înscrierea de mâine din programul SDS. Este strigător la cer ce se întâmplă..și asta doar pentru că direcțiunea școlii a limitat iar, fără temei juridic, numărul de copii la 12 pentru o grupă. Coada este deja de la ora 18", scrie mama unui elev pe Facebook.

La postare au reacţionat şi alți părinți:

"Această decizie s-a luat în Consiliul de Administrație al școlii. Unde erau părinții când s-a aprobat o asemenea inepție?"

"Ruşine directoarei!!! Școala a început de 3 săptămâni! Ce-ați făcut până acum? Suntem în secolul 21! Rușine!

"Dosarul pentru programul Școală după școală de anul acesta nu a primit avizul Inspectoratului școlar. S-a trimis o nouă solicitare, si au așteptat răspuns. A durat ceva pana au rezolvat", sunt câteva din reacțiile părinților. 

Consiliul de Administraţie al școlii este acuzat care nu a informat şi votat corespunzător pentru a nu se ajunge în această situaţie.

"Aveți niște reprezentanți ai părinților în Consiliul de Administrație. Aceștia au fost aleși de dumneavoastră şi au responsabilitatea de a va informa despre subiectele ce vor fi votate in ședințele de CA.

Primarul nu are cum să vină să controleze ce votează fiecare unitate de învățământ din sector şi nici nu are asemenea atribuții. Faceți plângere împreună cu toți părinții care sunt în aceeași situație la conducerea scolii şi cereți un nou vot", scrie un alt părinte, potrivit antena3CNN. 

×
Subiecte în articol: parinti scoala dupa scoala scoala