x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Grupul auto Renault anunţă suspendarea activităţilor industriale în Rusia

Grupul auto Renault anunţă suspendarea activităţilor industriale în Rusia

24 Mar 2022   •   09:40
Grupul auto Renault anunţă suspendarea activităţilor industriale în Rusia

Consiliul de administraţie al grupului auto Renault a anunţat, miercuri seară, decizia suspendării activităţilor industriale în Rusia, în contextul acţiunilor internaţionale de sancţionare din cauza intervenţiei militare în Ucraina.

"Activităţile uzinei Renault din Moscova sunt suspendate începând de astăzi", a anunţat producătorul de automobile miercuri seară, după o reuniune a Consiliului de administraţie.

În plus, grupul Renault anunţă că evaluează "opţiunile posibile" referitoare la participaţia deţinută în compania rusă AVTOVAZ. "Grupul Renault evaluează opţiunile posibile referitoare la participaţia sa în AVTOGAZ, acţionând în mod responsabil în raport cu cei 45.000 de angajaţi din Rusia. Grupul Renault reaminteşte că aplică deja măsurile necesare pentru respectarea sancţiunilor internaţionale", precizează compania, într-un comunicat postat pe site-ul oficial din Franţa.

Grupul Renault deţine o participaţie de 69% în compania rusă AVTOGAZ, conform cotidianului Le Monde şi postului France24.

Anterior, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, ceruse "boicotarea" companiei Renault din cauza refuzului de a se retrage din Rusia.

Numeroase companii multinaţionale şi-au suspendat activităţile în Rusia ca reacţie la invazia militară rusă în Ucraina. Uniunea Europeană, Alianţa Nord-Atlantică şi Grupul G7 au impus Rusiei sancţiuni masive, în principal la nivel comercial şi financiar, din cauza invaziei militare în Ucraina.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Renault