x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Problemele cu transportul se extind în Europa Centrală după inundaţiile din ultimele zile

Problemele cu transportul se extind în Europa Centrală după inundaţiile din ultimele zile

de Redacția Jurnalul    |    15 Sep 2024   •   23:20
Problemele cu transportul se extind în Europa Centrală după inundaţiile din ultimele zile
Sursa foto: Hepta

Mai multe zile de ploi torenţiale, inundaţii pe scară largă şi rafalele de vânt din Europa Centrală şi de Est au provoacat haos în transportul feroviar şi evacuarea unui număr din ce în ce mai mare de persoane, transmite Bloomberg.

Austria a suspendat traficul feroviar pe un tronson dintr-o linie importantă care face legătura între Viena şi Salzburg, din cauza riscului de inundaţie, iar circulaţia trenurilor de metrou pe trei magistrale din capitala Viena a fost, de asemenea, afectată.

În paralel, aproximativ 40 de linii de tren din Cehia au fost închise duminică. Transportul feroviar de pasageri între Cehia şi Polonia a fost suspendată până la noi ordine, a informat compania poloneză de căi ferate PKP Intercity.

În Austria, circulaţia trenurilor a fost oprită între oraşele Amstetten şi St. Valentin, o linie de tren de mare viteză pe care se derulează o treime din tot traficul feroviar din Austria şi serveşte ca o linie de legătură între Germania şi Europa de Est.

Compania naţională de căi ferate din Austria (OBB) şi operatorul privat Westbahn oferă călătorilor posibilitatea de a călători cu autobuzele pe secţiunea de cale ferată de 40 de kilometri care a fost închisă, iar trenurile de marfă vor fi oprite sau redirecţionate cu întârzieri semnificative, a informat OBB într-un comunicat de presă.

Ploile torenţiale au provocat inundaţii pe scară largă în Europa Centrală şi de Est. În România, inundaţiile au provocat patru decese, cel puţin un deces a fost raportat în Polonia şi unul în Austria. Alte două persoane sunt date dispărute în urma inundaţiilor care au afectat judeţul Galaţi, a declarat, duminică, premierul Marcel Ciolacu.

Austria Inferioară, cea mai populată provincie după capitala Viena, a declarat stare de urgenţă şi i-a sfătuit pe locuitori să amâne călătoriile care nu sunt necesare. Autorităţile au evacuat aproximativ 1.100 de locuinţe până acum.

Autorităţile din Polonia şi Cehia au mobilizat zeci de mii de specialişti în intervenţiile de urgenţă, şi cel puţin două puncte de trecere a frontierei dintre cele două ţări au fost închise sâmbătă din cauza inundării drumurilor pe partea cehă.

Autorităţile au început să evacueze peste 10.000 de locuitori din oraşul ceh Opava, în apropiere de graniţa cu Polonia, şi alte câteva mii au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele în regiunile vecine. Serviciile de căutare şi salvare au folosit elicoptere militare pentru a scoate oamenii blocaţi în casele inundate. Peste 250.000 de locuinţe nu aveau electricitate duminică dimineaţa. AGERPRES

×
Subiecte în articol: probleme transport Europa inundaţii