x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Regatul Unit și SUA și-au sfătuit cetățenii să plece din Liban

Regatul Unit și SUA și-au sfătuit cetățenii să plece din Liban

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2023   •   17:45
Regatul Unit și SUA și-au sfătuit cetățenii să plece din Liban

Regatul Unit și Statele Unite ale Americii și-au informat cetățenii din Liban, joi, prin ambasade, să părăsească țara aflată în conflict cu Israel cât mai repede posibil și cât timp există zboruri comerciale, informează The Guardian.

Ambasadele SUA și Marii Britanii din Beirut și-au sfătuit cetățenii să părăsească Libanul în timp ce zborurile „rămân disponibile”, după ce tensiunile la granița dintre Israel și Hezbollah se intensifică din cauza războiului dintre Israel și Hamas.

Ambele țări își avertizaseră deja cetățenii să nu călătorească în Liban.

„Recomandăm cetățenilor americani aflați în Liban să ia măsuri adecvate pentru a părăsi țara; în prezent, opțiunile comerciale rămân disponibile”, se arată într-un comunicat al ambasadei SUA în Liban.

Un avertisment similar a fost emis de către ambasada britanică, care a spus: „Dacă vă aflați în prezent în Liban, vă încurajăm să plecați acum cât timp sunt disponibile opțiuni comerciale”.

„Cetățenii britanici ar trebui să dea dovadă de prudență și să evite zonele în care ar putea avea loc demonstrații”, a adăugat aceasta.

Hezbollah și facțiunile palestiniene aliate au schimbat zilnic focuri de armă transfrontaliere cu Israelul după ce Hamas a lansat un atac masiv asupra sudului Israelului, ucigând peste 1.400 de persoane, majoritatea civili.

De atunci, atacurile israeliene neîncetate asupra Gaza au ucis cel puțin 3.500 de persoane, majoritatea civili, potrivit oficialilor din domeniul sănătății din teritoriul condus de Hamas.

Marți, Departamentul de Stat al SUA a ridicat recomandarea de călătorie pentru Liban de la nivelul trei la patru - cel mai înalt nivel disponibil.

âMulte țări arabe și occidentale și-au încurajat deja cetățenii să evite călătoriile în Liban sau să plece, Arabia Saudită îndemnându-și, miercuri, cetățenii să părăsească Libanul, iar Kuweitul i-a avertizat, de asemenea, să nu călătorească în această țară.

Franța, Germania, Canada și Australia au avertizat, de asemenea, împotriva călătoriilor în Liban, în timp ce Spania și-a sfătuit populația să nu dea curs călătoriilor neesențiale.

Tensiunile transfrontaliere au provocat moartea a cel puțin 21 de persoane în Liban, potrivit unui bilanț al AFP, majoritatea combatanți, dar și trei civili, inclusiv un jurnalist Reuters.

Cel puțin trei persoane au fost ucise de partea israeliană.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: liban Regatul Unit