x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Şcoala care te prosteşte

Şcoala care te prosteşte

de Monica Cosac    |    06 Mar 2019   •   11:45
Şcoala care te prosteşte

Şcoala este, în general locul acela în care copiii merg pentru a fi educaţi. Nu este, însă, şi cazul Colegiului „Mihai Eminescu” din Iaşi, unde lucrarea la limba română a unui elev din clasa a doua – redactată corect, de altfel -  a fost corectată eronat de un învăţător, care, culmea, nu ştie limba română. Concret, dascălul a tăiat cuvântul „patinoar”, considerând că varianta corectă este „patinuar”. Tatăl copilului a postat fotografia lucrării pe Facebook şi aceasta a devenit virală.

Pe lângă corectarea greşită a cuvântului „patinoar”, învăţătorul a subliniat cu cerneală roşie şi cuvântul despărţit corect în silabe „der-deluş”.

„Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg?”, şi-a întrebat copilul părintele, după ce şi-a văzut lucrarea mâzgălită cu roşu pentru greşeli inexistente şi notată cu calificativul „suficient”. Aceasta nu este, însă, o întâmplare, copilul venind acasă de mai multe ori cu lucrări corectate eronat, astfel că tatăl s-a hotărât să facă publică situaţia, postânt o parte din lucrare pe Facebook.

„Iaşi, 2019 - Colegiul Mihai Eminescu. David a ajuns acasă şi s-a dus direct la dex-ul cel mare şi greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble - m-a întrebat: «Tati, eu unde am greşit, nu înţeleg?» Ce să-i răspund, domnule învăţător de la clasa a II-a B? Am încercat totuşi să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o ţară în care ne dorim şi luptăm zi de zi, «să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant»”, a comentat Ionel Tarnoveski lângă fotografia postată pe facebook.

Şi agramat, şi arogant

Faptul că greşelile evidenţiate greşit de dascăl nu au fost doar o scăpare de moment reiese, de altfel şi din spusele unui alt membru al familiei lui David. „Am fost astăzi (n.r. – 4 martie) «în vizită» la domnul învăţător. I-am expus problema, iar dânsul m-a invitat ironic să consult dicţionarul. Să râd sau să plâng?”, a povestit Mădălina Tarnoveski pe reţeaua de socializare.  

Revoltaţi, mai mulţi părinţi au reacţionat, spunând că astfel de cadre didactice nu fac altceva decât să frustreze elevii şi cer conducerii şcolii să ia măsuri. „Copiii merg la şcoală pentru a fi educaţi, iar ce se întâmplă acolo numai educaţie nu pare a fi. Nu este ceva peste care să treci cu vederea. Viitorul copiilor în şcoală începe, iar dacă startul este greşit, greu se recuperează”, punctează unul dintre părinţi.

Andronescu: „Sper să fie un caz singular”

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus că este revoltată şi că speră „să fie un caz singular”.

„Să vedem după evaluare ce rezultă. Lăsaţi-mă să fac evaluarea, nu e un subiect care se închide aici. Eu sunt preocupată de faptul că încrederea în şcoala românească nu e la cotele normale pentru ca părinţii să fie convinşi că îşi trimit la şcoală copiii către profesori de la care au ce învăţa. (...) Eu nu cred că directorul nu ştia cum scria acest domn învăţător şi de aceea nu am cum să mă uit cu ochii larg deschişi şi senini şi la directorul şcolii”, a spus ministrul Educaţiei.

Auzind de cazul de la Iaşi, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că învăţătorul va fi trimis într-un program de evaluare, pentru a vedea dacă acesta mai poate rămâne la catedră,  iar directorul şcolii va avea rolul de a rezolva punctual situaţia.

×
Subiecte în articol: scoala elevi