x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie 20 de studenţi vor beneficia de experienţe IT&C şi din domenii critice la şcoala de vară Bootcamp

20 de studenţi vor beneficia de experienţe IT&C şi din domenii critice la şcoala de vară Bootcamp

de Redacția Jurnalul    |    29 Iul 2024   •   21:30
20 de studenţi vor beneficia de experienţe IT&C şi din domenii critice la şcoala de vară Bootcamp

Un număr de 20 studenţi de la unele dintre cele mai importante instituţii de învăţământ universitar tehnic din ţară şi din străinătate participă, începând de luni, la a patra ediţie a şcolii de vară Bootcamp STS.

Potrivit unui comunicat al STS transmis AGERPRES, studenţii vor avea parte de şapte zile de experienţe IT&C şi activităţi hands-on care îi pregătesc să cucerească viitorul tehnologiei.

În această aventură din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei sunt ghidaţi de inginerii şi specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, care organizează, pentru a treia oară, în perioada 29 iulie - 4 august, şcoala de vară Bootcamp STS, menţionează sursa citată.

În prima zi, studenţii au descoperit Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, unde au văzut cum este construită arhitectura tehnică a Serviciului de urgenţă 112 şi au avut ocazia să cunoască activitatea operatorilor STS care preiau apelurile de urgenţă.

"Tot luni, în premieră, cei 20 de studenţi au avut acces în Centrul de Management al Reţelelor (NOC-STS), locul de unde sunt ţinute sub observaţie, 24/7, infrastructurile, reţelele şi echipamentele STS şi de unde este asigurată intervenţia în situaţia unor incidente la nivelul reţelelor şi sistemelor securizate de telecomunicaţii speciale. În plus, studenţii au avut oportunitatea să fie faţă în faţă cu specialiştii în securitate cibernetică din cadrul Centrului Operaţional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) de unde sunt gestionate toate tipurile de incidente şi ameninţări din spaţiul cibernetic", se precizează în comunicat.

Conform comunicatului, programul continuă în judeţul Braşov, iar studenţii vor avea parte şi de exerciţii în teren.

×
Subiecte în articol: studenţi IT scoala vara bootcamp