x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Universitatea București, despre acuzațiile de plagiat aduse lui Sorin Cîmpeanu: E necesară analiză

Universitatea București, despre acuzațiile de plagiat aduse lui Sorin Cîmpeanu: E necesară analiză

27 Sep 2022   •   15:37
Universitatea București, despre acuzațiile de plagiat aduse lui Sorin Cîmpeanu: E necesară analiză
Sursa foto: Lucian Alecu

Este necesară o analiză serioasă, în afara oricărei presiuni de orice natură, transmit, marți, reprezentanții Univestității București, după noile acuzații de plagiat aduse lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Universitatea din București a transmis, marți, un punct de vedere referitor la acuzațiile de plagiat care i se aduc ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Reprezentanții Universității spun că este nevoie de o analiză serioasă, în afara oricărei presiuni.

„În privința acuzațiilor de plagiat care i se aduc Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, considerăm necesară o analiză serioasă, în afara oricărei presiuni de orice natură, analiză care să fie realizată de îndată de către instituțiile abilitate din cadrul universității implicate și de instituțiile responsabile ale statului. În aceste vremuri tot mai tulburi, educația are nevoie de valori puternice și de un etos care să ghideze noile generații în formarea lor ca buni cetățeni, profesioniști desăvârșiți și implicați în societate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Universitatea București.

Noua discuție despre plagiat a apărut după ce jurnalistul Emilia Șercan a publicat faptul că Sorin Cîmpeanu și-ar fi însușit capitole semnate anterior de alți doi autori, unul dintre ei fostul său coordonator de doctorat.„Lucrarea din 2000 - plagiată de Cîmpeanu pentru prima dată în 2006, iar apoi în 2009 - a apărut anterior în 1987, 1990 și 1993. Astfel s-a ajuns la contraperformanța ca în 2009 studenții de la USAMV să învețe după cursuri concepute, structurate și scrise cu 22 de ani mai devreme, în plină epocă comunistă, raportându-se la tehnologii și date din anii ‘50 - ‘70”, scrie Șercan pe Facebook.

×