x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost descoperită reţeta originală a whiskey-ului Jack Daniel's?

A fost descoperită reţeta originală a whiskey-ului Jack Daniel's?

16 Iun 2012   •   11:33
A fost descoperită reţeta originală a whiskey-ului Jack Daniel's?

Un om de afaceri din Tara Galilor sustine ca a descoperit reteta originala a whiskey-ului Jack Daniel's intr-o carte despre remedii bazate pe plante, scrie The Guardian.

Mark Evans a spus ca a gasit reteta in timp ce cerceta istoria familiei sale. Cartea a fost scrisa in 1853 de stra-stra bunica sa, al carei nume de familie era Daniels, si care era specialista in plante. Stra-stra bunica lui Mark Evans locuia in Llanelli, in sudul Tarii Galilor.

Omul de afaceri crede ca reteta a ajuns in SUA, in Lynchburg, Tennessee, unde whiskey-ul Jack Daniel's este distilat, printr-o ruda a sa - John "Jack the lad" Daniels. Evans a mai spus ca ingredientele din reteta descoperita corespund cu cele de pe sticla.

"Stra-stra bunica mea a scris cartea in 1853, iar infiintarea whiskey-ului Jack Daniel's este datata in 1866. Exista o legatura deoarece fratele bunicului strabunicii mele a plecat in SUA, iar dupa ce a trimis cateva scrisori, nimeni nu a mai auzit nimic de el. Era in aceeasi perioada in care s-a infiintat Jack Daniel's, dar, mai important, il chema John 'Jack the Lad' Daniel's. Stiu ca s-a dus in Lynchburg Tennessee si sunt foarte sigur ca a folosit reteta stra-stra bunicii mele pentru a porni afacerea Jack Daniel's", a spus Evans.

"Stim ca fondatorul era din Tara Galilor si ne dorim foarte mult sa vedem cartea si reteta", a spus un purtator de cuvant al companiei Jack Daniel's.

Compania sustine ca whiskey-ului Jack Daniel's a fost infiintat in 1866 de Jasper "Jack" Newton Daniel, al carui bunic, originar din Tara Galilor, a emigrat in SUA. Unele persoane sustin insa ca celebrul whiskey nu a fost infiintat inainte de 1875.

×
Subiecte în articol: reteta descoperire whiskey Jack Daniel's