x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violențe la protestele din Franța: Peste 150 de agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi

Violențe la protestele din Franța: Peste 150 de agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi

de Redacția Jurnalul    |    07 Apr 2023   •   06:44
Violențe la protestele din Franța: Peste 150 de agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi
Sursa foto: Hepta

Cel puţin 154 de agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în cursul protestelor violente desfăşurate joi în Franţa, iar peste 110 manifestanţi au fost reţinuţi, anunţă autorităţile, conform cotidianului Le Figaro.

Centrala sindicală Confederaţia Generală a Muncii (CGT) a estimat că la protestele de joi faţă de reforma pensiilor au participat aproximativ două milioane de oameni, dar Ministerul de Interne a anunţat aproximativ 570.000 de participanţi, conform postului BFMTV.

Au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine în oraşele Paris, Lyon, Rennes, Strasbourg şi Toulouse. Miinistrul de Interne, Gérald Darmanin, a declarat că, potrivit bilanţului preliminar, 154 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi în violenţe, iar 111 manifestanţi au fost reţinuţi, dintre care 45 la Paris.

Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene în mai multe zone pentru dispersarea manifestanţilor violenţi. Protestatarii au devastat magazine şi restaurante şi au incendiat vehicule şi staţii ale mijloacelor de transport.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×