x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 400 de persoane au fost reținute în Rusia la evenimentele în memoria lui Navalnîi

Peste 400 de persoane au fost reținute în Rusia la evenimentele în memoria lui Navalnîi

de Redacția Jurnalul    |    19 Feb 2024   •   07:52
Peste 400 de persoane au fost reținute în Rusia la evenimentele în memoria lui Navalnîi
Sursa foto: Hepta

Peste 400 de persoane au fost reținute la evenimentele organizate în 32 de orașe din Rusia în memoria lui Alexei Navalnîi, potrivit unui grup de apărare a drepturilor omului, scrie Reuters.

Potrivit organizației, cel mai mare număr de rețineri a avut loc în Sankt Petersburg și Moscova, unde sprijinul lui Navalnîi a fost în mod tradițional puternic. Sâmbătă, peste 200 de persoane erau reținute în Sankt Petersburg.

Însă agențiile de știri de stat rusești, care se află sub controlul deplin al Kremlinului, nu au menționat nimic despre aceste evenimente. De asemenea, nu a existat nicio știre despre sutele de oameni din întreaga Rusie care au continuat să sfideze autoritățile pentru a depune flori la monumentele improvizate în memoria lui Navalnîi.

Grupul de apărare a drepturilor omului a raportat, de asemenea, arestări individuale în orașe mai mici din Rusia, de la orașul de frontieră Belgorod, până la Vorkuta, un avanpost minier din Arctica.

Postul de știri online SOTA a relatat că în Luhansk, un teritoriu ucrainean aflat acum sub control rusesc, locuitorii au depus flori în onoarea lui Navalnîi la un monument care comemorează victimele liderului Uniunii Sovietice, Iosif Stalin.

Într-un alt oraș, au fost depuse flori la un monument dedicat eroilor Revoluției ruse de la începutul secolului XX.

„În ciuda încercărilor autorităților de a îndepărta florile, acestea continuă să apară”, a raportat SOTA.

Acesta a fost cel mai mare val de rețineri la evenimente politice din Rusia din septembrie 2022, când peste 1.300 de persoane au fost arestate la demonstrații împotriva unei „mobilizări parțiale” a rezerviștilor pentru campania militară a lui Putin în Ucraina.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rusi retinuti Navalnîi