x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 45 de morţi în India, Nepal şi Tibet, în urma cutremurului de duminică

45 de morţi în India, Nepal şi Tibet, în urma cutremurului de duminică

19 Sep 2011   •   05:38
45 de morţi în India, Nepal şi Tibet, în urma cutremurului de duminică

Cel putin 45 de persoane si-au pierdut viata in seismul cu magnitudinea 6,9 care s-a produs la granita dintre India si Nepal, au declarat astazi autoritatile.

Seismul s-a produs in statul indian Sikkim, o zona muntoasa din nord-estul Indiei, la ora locala 18:20 (15:40 ora Romaniei), potrivit institului american de geofizica USGS, care a precizat ca a fost urmat de doua replici puternice.

Liniile telefonice din stat au fost blocate, iar intreruperea alimentarii cu curent electric a lasat capitala, Gangtok, ce are o populatie de 50.000 de locuitori, in intuneric la numai cateva secunde dupa producerea cutremurului.

Potrivit posturilor de televiziune, mai multe cladiri au fost afectate, iar soselele s-au fisurat, anunta RTv. Echipele de salvare cauta in continuare eventuale victime prinse sub daramaturi, a precizat seful politiei locale, Jasbir Singh.

Douazeci si trei de persoane au murit in statul Sikkim, situat intr-o zona muntoasa din nord-estul Indiei. G. Anandan, seful agentiei de salvare din Gangtok, capitala statului Sikkim, a precizat ca cinci persoane au murit in acest oras si alte 18 in diferite localitati din regiune, unde s-au prabusit cladiri si au avut loc alunecari de teren.

Alte noua persoane au murit in statele federale vecine, dintre care una intr-o miscare de panica in statul Bihar si patru in urma prabusirii unei case in apropiere de Darjeeling (nord-est), a relatat agentia Press Trust of India.

Sase persoane si-au pierdut viata in Nepal, dintre care trei in capitala Katmandou, dupa prabusirea unui zid al cladirii ambasadei britanice.

Agentia China Noua a precizat ca sapte persoane au murit in sudul Tibetului, intr-o zona afectata de cutremur.


Seismul a fost resimtit si in Bangladesh si Bhutan.

×
Subiecte în articol: cutremur india nepal