x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost reținut suspectul atacului armat produs în Statele Unite

A fost reținut suspectul atacului armat produs în Statele Unite

05 Iul 2022   •   08:40
A fost reținut suspectul atacului armat produs în Statele Unite

A fost reținut suspectul atacului armat produs în Statele Unite. Este vorba despre un tânăr de 22 de ani care posta videoclipuri cu scene animate de violență armată și spunea că „trebuie să o facă pur și simplu”, acesta fiind „destinul” său.

Cel puțin 6 persoane au fost ucise într-un schimb de focuri de armă în centrul orașului Highland Park, Illinois, în timpul unei parade de 4 iulie, iar zeci de persoane au fost rănite.

Poliția l-a reținut pe Robert E. Crimo III, 22 de ani, luni seara. El era căutat pentru "presupusa sa implicare" în atacuri, potrivit FBI.

Presupusul atacator pare să fi tras focuri de armă de pe un acoperiș, au declarat autoritățile, iar o "pușcă de mare putere" a fost recuperată de la fața locului.

Autoritățile au declarat că suspectul a fost observat de un ofițer din North Chicago care a încercat să efectueze un control în trafic. Crimo a fugit apoi și i-a condus pe ofițeri într-o scurtă urmărire înainte de a fi oprit în Lake Forest, Illinois. El a fost luat în custodie fără alte probleme.

Suspectul atacului armat, Robert "Bobby" Crimo III, postase online, conform CNN, videoclipuri muzicale pe care se pare că le-a realizat și care prezentau scene animate de violență armată.

Într-un videoclip intitulat "Are you Awake" (Ești treaz), Crimo apare cu părul multicolor și cu tatuaje pe față și povestește: "Trebuie să o fac pur și simplu. Acesta este destinul meu".

Într-o altă înregistrare video intitulată "Soldatul de jucărie", un personaj de desen animat asemănător lui Crimo este înfățișat întins cu fața în jos pe podea într-o baltă de sânge, înconjurat de polițiști cu armele scoase.

Crimo, care se autointitulează "Awake the Rapper", și-a postat muzica pe mai multe canale de streaming importante și pe un site personal. Conturile de Facebook și Twitter despre care se credea că îi aparțin lui Crimo au fost închise după ce acesta a fost suspectat de împușcăturile în masă care au ucis cel puțin 6 persoane.

Pe 24 septembrie, el a postat pe Twitter un videoclip în care apare așezat pe un platou care seamănă cu o sală de clasă, purtând o cască și pozând în diferite scene, în timp ce pe fundal se aude un aranjament instrumental al piesei "When Johnny Comes Marching Home".

El nu a mai postat pe Twitter din 26 octombrie 2021, când a scris: "Nu sunt un robot".

Videoclipurile par să fi fost postate online anul trecut.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: suspect retinut