x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A început procesul inventatorului acuzat de uciderea jurnalistei Kim Wall

A început procesul inventatorului acuzat de uciderea jurnalistei Kim Wall

08 Mar 2018   •   13:09
A început procesul inventatorului acuzat de uciderea jurnalistei Kim Wall

Inventatorul danez, suspectat de uciderea jurnalistei suedeze Kim Wall, s-a prezentat în faţa instanţei cu acuzaţii de abuz sexual, tortură şi crimă, scrie The Guardian.

Peste 30 de martori sunt chemaţi în faţa completului de judecată.

Acuzatul, Peter Madsen, a susţinut că nu este vinovat în procesul deschis la Tribunalul din Copenhaga. Procurorul Jakob Buch-Jepsen a descris cazul ca fiind “neobişnuit şi extrem de brutal”. Madsen este acuzat de uciderea şi dezmembrarea jurnalistei Wall, dar şi de abuz sexual.

Peter Madsen a recunoscut că a dezmembrat corpul jurnalistei la bordul submarinului său şi că a aruncat-o apoi în mare.

Buch-Jepsen a început procesul de 12 zile prin citirea acuzaţiilor, în timp ce Madsen, îmbrăcat cu un tricou negru şi cu ochelari de vedere la ochi, îl privea din scaunul său aflat lângă cel al avocatului. Avocatul apărării, Bertaina Hald Engmark, a afirmat că Madsen este nevinovat în faţa acuzaţiile de omor.

Buch-Jepsen plănuieşte să înainteze sentinţa de închisoare pe viaţă, cea mai severă pedeapsă posibilă în Danemarca, rezervată, în mod normal, pentru cei care au omorât multiple victime sau pentru cei care au omorât copii.

Judecătorul crede că Madsen a ucis-o pe Wall pentru a-şi împlini o fantezie sexuală sadică, a legat-o, bătut-o şi înjunghiat-o, iar apoi fie a strangulat-o, fie a decapitat-o.

Buch-Jepsen va lua în considerare dovezile potrivit cărora crima a fost plănuită, având în vedere fierăstrăul, cuţitul, benzile din plastic şi tubul de metal aduse de Madsen la bordul submarinului.

Jurnalista Kim Wall a mers pe submarinul lui Peter Madsen în luna august a anului trecut, pentru a face un reportaj despre el. Aceasta a fost ulterior dată dispărută, iar Peter Madsen a fost salvat de paza de coastă daneză, după ce a scufund submarinul.

 

×