x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accidentul din Singapore: Ambasadorul, chemat la discuţii

Accidentul din Singapore: Ambasadorul, chemat la discuţii

07 Apr 2010   •   00:00

Ambasadorul României în Singapore, rezident la Tokyo, Aurelian Neagu, se va întâlni vineri cu reprezentanţii Ministerului singaporez de Externe, pentru a discuta despre cazul accidentului mortal din decembrie, provocat de o maşină a ambasadei române.



Ministerul singaporez al Afacerilor Externe l-a convocat pe Aurelian Neagu la sediul ministerului, săptămâna aceasta, pentru o discuţie despre acuzaţiile Procuraturii Generale la adresa diplomatului Silviu Ionescu, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al MAE singaporez declarase luni că ambasadorul român nu a prezentat încă o dată precisă pentru vizita sa în Singapore, în vederea discutării cazului, dar ministerul aştepta să afle detalii de la el cât de curând.

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, a fost identificat de Poliţie ca fiind şoferul maşinii Audi A6 care a lovit trei persoane pe Strada Bukit Panjang din capitala singaporeză la 15 decembrie, a conchis ancheta judiciară demarată pentru a stabili circumstanţele morţii uneia dintre aceste persoane, Tong Kok Wai. Ionescu este acuzat, de asemenea, că a minţit în mod deliberat, la scurt timp după accident, că maşina respectivă fusese furată din faţa ambasadei.

×
Subiecte în articol: externe