x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acuzat de violente, procurorul statului New York a demisionat

Acuzat de violente, procurorul statului New York a demisionat

08 Mai 2018   •   08:07
Acuzat de violente, procurorul statului New York a demisionat

Procurorul statului New York si-a anuntat demisia la numai cateva ore dupa publicarea marturiilro mai multor femei care l-au acuzat de violenta si amenintari. Repingand invinuirile aduse, Eric Schneiderman a declarat ca, desi nu au legatura cu activitatea profesionala, aceste afirmatii "l-ar impiedica sa-si duca mai departe mandatul in aceasta perioada critica".

 

In opinia analistilor, situatia creata reprezinta o lovitura de teatru pentru acest procuror democrati, un mare opozant al presedintelui Donald Trump, care s-a remarcat pe fondul miscarii #MeToo, impotriva hartuirii sexuale in mediul profesional, miscare generata de cazul Weinstein.

De altfel, Schneiderman s-a implicat direct in procesul de preluare a Weinstein Company, studioul producatorului Harvey Weinstein, acuzat de agresiune sexuala de peste 100 de femei. Printre altele, el a blocat o posibila tranzactie, catalogata drept insuficient de favorabila presupuselor victime, obligand firma sa depuna bilantul.

Saptamalul The New Yorker a publicat marturiile mai multor femei. Unul dintre autorii articolului este jurnalistul si scriitorul ROnan Farrow, fiul lui Mia Farrow si Woody Allen, distins recent cu Premiul Pulitzer pentru materialele sale legate de Weinstein.

Manning Barish si Tanya Selvaratnam au relatat, printre altele, ca fostul ales democrat in Senatul statului New York le-a palmuit violent in mai multe randuri, cand se afla sub influenta alcoolului. De asemenea, el ar fi incercat sa le stranguleze, manifestatie descrisa de cele doua presupuse victime drept o dorinta de dominare psihica si psihologica.

Eric Schneiderman le-ar fi amenintat inclusiv cu moartea, daca il parasesc. Nici una dintre cele doua femei nu au vorbit de agresiuni sexuale.

×