x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Administraţia Joe Biden a prezentat detalii ale planului de majorare a taxelor aplicate companiilor

Administraţia Joe Biden a prezentat detalii ale planului de majorare a taxelor aplicate companiilor

07 Apr 2021   •   22:33
Administraţia Joe Biden a prezentat detalii ale planului de majorare a taxelor aplicate companiilor
Sursa foto: Hepta

Departamentul american al Trezoreriei a prezentat, miercuri, detalii ale planului Administraţiei Joseph Biden de majorare a taxelor aplicabile companiilor, în cadrul eforturilor de finanţare a proiectului de reconstrucţie a infrastruturii şi de creare de locuri de muncă.

Planul prevede majorarea treptată a taxei corporative de la 21% la 28% şi aplicarea unui impozit minim de 15% pentru companiile americane care raportează profituri mari dar au o bază impozabilă redusă, în principal în contextul în care au sedii în afara Statelor Unite.

De asemenea, planul prevede înlocuirea subvenţiilor pentru combustibili fosili cu fonduri pentru stimularea utilizării energiilor ecologice. În plus, sunt prevăzute măsuri pentru evitarea evaziunii fiscale de către companiile multinaţionale cu sedii centrale în SUA, conform site-ului Axios.com.

Preşedintele Joseph Biden speră că modificările fiscale în domeniul corporativ vor genera fonduri bugetare suplimentare de 2.000 de miliarde de dolari în următorii 15 ani, pentru finanţarea investiţiilor în infrastructură.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a pledat, luni, pentru un stabilirea unui impozit corporativ minim la nivel mondial.

Criticii susţin că majorările de taxe vor face mediul de afaceri din SUA mai puţin competitiv pe plan internaţional.

Joseph Biden propune Congresului un plan de circa 2.250 de miliarde de dolari care prevede crearea de locuri de muncă prin investiţii masive în infrastructură, în drumuri, reţele digitale, vehicule electrice, case, precum şi contracararea modificărilor climatice şi dezvoltarea de tehnologii ale viitorului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden