x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adolescenta din Marea Britanie care s-a alăturat ISIS va avea nevoie de ajutor psihiatric

Adolescenta din Marea Britanie care s-a alăturat ISIS va avea nevoie de ajutor psihiatric

18 Feb 2019   •   14:23
Adolescenta din Marea Britanie care s-a alăturat ISIS va avea nevoie de ajutor psihiatric

Shamima Begum – adolescenta din Marea Britanie care s-a alăturat grupării Stat Islamic în Siria, dar care vrea să se întoarcă acasă – este “afectată” şi va avea nevoie de sprijin din partea specialiştilor în sănătate mintală, potrivit avocatului familiei sale, transmite BBC.

Tasnime Akunjee a declarat pentru BBC că familia adolescentei este pregătită să îi crească copilul “departe de Statul Islamic”.

Shamima Begum, a părăsit Bethnal Green în urmă cu patru ani, când avea vârsta de 15 ani. Într-un interviu acordat pentru BBC, luni, adolescenta a spus că este dispusă să meargă la închisoare, dacă i se permite să se întoarcă în Marea Britanie.

Adolescenta a fost găsită în tabăra de refugiaţi din Siria, săptămâna trecută, unde a dat naştere unui băiat. Shamima Begum are cetăţenie britanică.  

Begum alături de alte două colege – Kadiza Sultana şi Amira Abasa – au zburat de pe aeroportul din Gatwick către Turcia în februarie 2015, iar apoi au intrat în Siria. Begum a fugit pentru a se căsători cu un olandez, convertit şi el. Celelate două s-au căsătorit, de asemenea, cu soldaţi ISIS.

Begum a declarat că nu regretă că a fugit pentru a se alătura grupării Stat Islamic, dar că îşi doreşte să se întoarcă în Marea Britanie.

×