x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Africa: Papa Benedict al XVI-lea denunţă uciderea de copii pentru vrăjitorie

Africa: Papa Benedict al XVI-lea denunţă uciderea de copii pentru vrăjitorie

de Agerpres    |    29 Oct 2011   •   16:21
Africa: Papa Benedict al XVI-lea denunţă uciderea de copii pentru vrăjitorie

Papa Benedict al XVI-lea a denuntat sambata uciderea pentru vrajitorie a unor copii si persoane in varsta in anumite regiuni din Africa.
"Inima celor botezati este uneori impartita intre crestinism si religiile traditionale africane", a afirmat Papa Benedict al XVI-lea in fata episcopilor din Angola veniti in vizita "ad limina", vizita traditionala pe care episcopii dintr-o tara o efectueaza o data la cinci ani la Inaltul Prelat.
"Afectati de problemele existentiale, nu ezitam sa recurgem la practici care sunt incompatibile cu calea lui Hristos. Efectele oribile sunt marginalizarea si chiar uciderea de copii si de batrani condamnati de falsele precepte ale vrajitoriei", a adaugat Papa intr-un comunicat al Vaticanului.
"Reamintind ca viata umana este sacra in toate fazele si situatiile sale, continuati dragi episcopi sa sprijiniti victimele" vrajitoriei, a continuat Papa, vorbind in limba portugheza.
Papa i-a primit in vizita pe episcopii din Angola cu trei saptamani inainte de cea de-a doua calatorie a sa in Africa, o calatorie care-l va duce la Benin in perioada 18-20 noiembrie, pentru a oferi 'un indemn apostolic' episcopilor de pe continent.
Papa Benedict al XVI-lea s-a deplasat deja in Africa, efectuand o calatorie in Camerun si Angola in martie 2009. In Angola, el a cerut catolicilor sa depuna eforturi pentru convertirea adeptilor vrajitoriei.

×
Subiecte în articol: papa vrajitorie papa vrajitorie africa