x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al doilea dezertor nord-coreean care fuge în Coreea de Sud pe la DMZ

Al doilea dezertor nord-coreean care fuge în Coreea de Sud pe la DMZ

21 Dec 2017   •   11:57
Al doilea dezertor nord-coreean care fuge în Coreea de Sud pe la DMZ

Un al doilea dezertor nord-coreean a fugit în Coreea de Sud, joi dimineaţă, prin zona demilitarizată coreeană, DMZ, la doar o lună de la cel mai recent incident similar. Atsfel, numărul celor care au fugit din Coreea de Nord în Coreea de Sud în acest an a ajuns la patru.

Soldatul, al cărui nume nu a fost oferit, are 19 ani, potrivit The Telegraph, şi a fugit într-un moment în care a fost ajutat de ceaţa densă. Nu au fost auzite focuri de armă din Coreea de Nord, în momentul în care dezertorul a început să fugă pentru a trece graniţa.

În schimb, 20 de focuri de averizare au fost trase de către soldaţii sud-coreeni către graniţa Coreei de Nord, în momentul în care gărzile au început să caute soldatul dispărut.

Numărul nord-coreenilor care încearcă să fugă în Coreea de Sud a scăzut cu 10% în prima parte a anului 2017, comparativ cu anul trecut, potrivit Ministerului sud-coreean al unificării. Anul trecut, ministerul estimează că circa 1,400 de persoane au fugit din Coreea de Nord în Coreea de Sud.

Evenimentele de acest fel au apărut la un moment în care tensiunile înconjoară Peninsula Coreeană, scrie The Independent. Regimul de la Phenian a testat în mod repetat rachete balistice intercontinentale şi a detonat o puternică bombă cu hidrogen, ameninţând ţările vecine şi aruncând aerul unei condamnări globale.

×
Subiecte în articol: coreea de nord coreea de sud dmz dezertor