x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Albania interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli

Albania interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli

17 Sep 2018   •   16:34
Albania interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli

Albania a interzis începând de luni, prima zi a anului şcolar, folosirea telefoanelor mobile în instituţiile de învăţământ, relatează agenţia EFE. 

Decizia a fost luată în luna iulie de Ministerul Educaţiei, Sportului şi Tineretului, după ce mulţi părinţi şi profesori s-au plâns de folosirea generalizată a telefoanelor mobile şi de faptul că astfel cursanţii sunt distraşi de la activităţile educaţionale. 

Guvernul de la Tirana speră că această iniţiativă va avea un impact pozitiv asupra creşterii calităţii educaţiei. 

'Sunt convins că va fi o schimbare majoră', a declarat premierul albanez Edi Rama la o reuniune cu personalul didactic, unde a anunţat că următorul pas va fi interzicerea folosirii telefoanelor mobile şi în instituţiile publice, devenite în opinia sa un fel de 'cluburi de internet'. 

În prima lună se va duce o campanie de informare şi de conştientizare a interdicţiei, iar apoi 'telefoanele mobile vor fi aruncate la gunoi şi nu vor fi restituite, pentru că sunt contaminanţi periculoşi pentru mediul educaţional', a mai spus şeful guvernului de la Tirana. 

Conducerea fiecărei instituţii de învăţământ va fi însărcinată cu gestionarea acestui proces şi va lua măsuri care merg până la confiscarea telefoanelor mobile dacă interdicţia este încălcată.AGERPRES

×