x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alec Baldwin va fi judecat pentru omor involuntar în iulie

Alec Baldwin va fi judecat pentru omor involuntar în iulie

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2024   •   19:45
Alec Baldwin va fi judecat pentru omor involuntar în iulie
Sursa foto: Hepta

Procesul lui Alec Baldwin pentru acuzația de omor involuntar va începe în luna iulie, după ce un judecător din New Mexico a stabilit data procesului.

Selecția juriului va începe pe 9 iulie, iar procesul va debuta a doua zi cu declarațiile de deschidere ale procurorilor și ale avocaților apărării. Se estimează că procedurile vor dura aproximativ opt zile, relatează The Guardian.

Baldwin, actorul principal și coproducător al filmului „Rust”, a pledat nevinovat în ianuarie, cu o zi înainte de a fi pus sub acuzare.

Un juriu îl pusese sub acuzare după ce procurorii au primit o nouă analiză a revolverului pe care îl folosea în timpul filmărilor, reînnoind o acuzație pe care procurorii au depus-o inițial și apoi au respins-o în aprilie 2023.

Acuzația vine ca urmare a împușcăturilor mortale din 2021 de pe platoul de filmare al filmului western Rust, unde Baldwin, actor principal și coproducător al filmului, a împușcat-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, ucigând-o.

Regizorul Joel Souza a fost de asemenea rănit în incident.

Procesul lui Baldwin va avea loc simultan cu cel al armurierului Hannah Gutierrez-Reed, care este judecată pentru omor involuntar și falsificarea probelor. Procedurile împotriva lui Gutierrez-Reed pot avea implicații pentru Baldwin, care riscă până la 18 luni de închisoare dacă este condamnat.

Până la proces, Baldwin rămâne în libertate, dar i s-a interzis deținerea de arme de foc, consumul de alcool și părăsirea țării. De asemenea, i se limitează contactul cu martorii în ceea ce privește promovarea filmului Rust.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alec baldwin omor involuntar