x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegerea preşedintelui în Republica Moldova, amânată din nou

Alegerea preşedintelui în Republica Moldova, amânată din nou

28 Mai 2009   •   00:00

Încă o încercare eşuată pentru alegerea preşedintelui în Republica Moldova. Parlamentul s-a întrunit, astăzi, pentru a doua oară, în încercarea de a alege un nou şef de stat, potrivit antena3.ro.

Partidul Comuniştilor şi opoziţia nu au reuşit, însă, să ajungă la o înţelegere. La începutul şedinţei de joi, comuniştii au propus amânarea sesiunii pentru data de 3 iunie.

Deputaţii comunişti au motivat amânarea prin faptul că astăzi este sărbătoare. Propunerea a fost adoptată, astfel că şedinţa a luat sfârşit în mai puţin de 10 minute.

Comuniştii, care deţin 60 de mandate din cele 101, au nevoie de un singur vot pentru a impune preşedintele. Partidele din opoziţie anunţaseră că nu vor participa la scrutin nici de această dată.

La anteriorul scrutin prezidenţial, premierul demisionar Zinaida Greceanîi nu a obţinut voturile necesare pentru a accede în locul lui Voronin. Candidaţii la noul scrutin sunt Zinaida Greceanîi şi ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguţă, ambii din partea comuniştilor.


×
Subiecte în articol: externe