x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amazon a fost amendat cu 1,28 miliarde de dolari de către autoritățile italiene

Amazon a fost amendat cu 1,28 miliarde de dolari de către autoritățile italiene

10 Dec 2021   •   10:40
Amazon a fost amendat cu 1,28 miliarde de dolari de către autoritățile italiene
Sursa foto: amazon.com

Compania Amazon a fost amendată joi de autoritățile italiene de reglementare antitrust cu 1,13 miliarde de euro pentru abuz de poziție dominantă pe piață, relatează CNBC.

Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato, sau AGCM, a declarat că Amazon a adus prejudicii operatorilor concurenți în domeniul serviciilor logistice de comerț electronic.

Instituția a concluzionat că Amazon a profitat de poziția sa dominantă pentru a încuraja vânzătorii de pe Amazon.it să utilizeze serviciul de logistică al companiei - Fulfilment by Amazon (FBA).

Acest lucru a fost făcut "în detrimentul serviciilor de logistică oferite de operatorii concurenți, precum și pentru a-și consolida propria poziție dominantă".

Amazon a declarat că "nu este deloc de acord" cu amenda și că intenționează să facă apel. "Amenda și măsurile corective propuse sunt nejustificate și disproporționate", a declarat un purtător de cuvânt al Amazon pentru CNBC.

Amazon a declarat că peste 50% din toate vânzările anuale de pe platforma sa din Italia provin de la companii mici și mijlocii, adăugând că succesul acestora este esențial pentru modelul de afaceri al Amazon.

"Întreprinderile mici și mijlocii au mai multe canale pentru a-și vinde produsele atât online, cât și offline: Amazon este doar una dintre aceste opțiuni", a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Amazon