x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanul care a fugit în Coreea de Nord, expulzat

Americanul care a fugit în Coreea de Nord, expulzat

28 Sep 2023   •   09:15
Americanul care a fugit în  Coreea de Nord, expulzat

Agenția oficială de presă nord-coreeană KCNA a anunțat că ancheta privind intrarea ilegală în țară a americanului Travis King a fost finalizată, acesta urmând a fi expulzat. Știrea nu precizează unde va fi trimis acesta și nici starea lui de sănătate. Anunțul vine la o lună după ce Phenianul a recunoscut că îl are pe King în detenție.

 

Potrivit KCNA, americanul în vârstă de 23 de ani ar fi mărturisit că a trecut ilegal granița „din cauza tratamentului inuman suferit în armata SUA, a rasismului și a inegalităților din societatea americană”.

 

În ultimii ani, mai mulți americani au intrat ilegal în Coreea de Nord. În afara celor care au fost condamnați pentru fapte penale comise în această țară, ceilalți au fost expulzați într-un interval de șase luni.

 

Travis King era soldat specializat în recunoaștere și se înrolase în ianuarie 2021. Detașat în Coreea de Sud, el a petrecut două luni în închisoare, în urma unui episod violent, și urma să fie trimis în SUA pentru a fi judecat. În iulie, însă, în timpul unei vizite din apropierea Zonei Demilitarizate care desparte cele două Coreei, King a trecut granița în Nord.

×
Subiecte în articol: american fuga coreea de nord