x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul american care va fi executat cu „masca morții”

Primul american care va fi executat cu „masca morții”

de Redacția Jurnalul    |    06 Ian 2024   •   23:40
Primul american care va fi executat cu „masca morții”

Kenneth Smith, în vârstă de 58 de ani, condamnat pentru o crimă comisă când avea 23 de ani, va deveni primul om din America executat cu o "mască a morții". Va fi executat pe 25 ianuarie 2024.

Smith va fi primul american care va fi executat cu această metodă, care presupune umplerea plămânilor și a creierului cu azot, un compus inodor, incolor, insipid, dar letal.

În noiembrie 2021, Smith a fost programat să fie executat cu injecție letală, dar procedura a fost amânată după ce executorii au avut dificultăți în găsirea unei vene potrivite.

Acum, Smith va fi executat cu o „mască a morții”, o metodă care nu a fost niciodată folosită până acum în Statele Unite. Patru experți ai ONU au contestat legalitatea acestei metode, susținând că nu există dovezi științifice care să ateste că aceasta este mai umană decât injecția letală.

În 1988, Smith a fost condamnat la moarte pentru uciderea lui Elizabeth Sennett, o femeie de 45 de ani. El a fost angajat de soțul victimei, un pastor, cu 1.000 de dolari, pentru a o înjunghia pentru banii din polița ei de asigurare de viață, potrivit The Guardian.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: american masca mortii