x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA cere americanilor să părăsească Libanul: Situația s-ar putea deteriora rapid

SUA cere americanilor să părăsească Libanul: Situația s-ar putea deteriora rapid

de Redacția Jurnalul    |    04 Aug 2024   •   00:40
SUA cere americanilor să părăsească Libanul: Situația s-ar putea deteriora rapid
Sursa foto: Hepta

Ambasada SUA la Beirut a îndemnat cetățenii americani să părăsească Libanul, pe fondul creșterii tensiunilor în Orientul Mijlociu.

Potrivit BBC, Ambasada SUA a declarat sâmbătă că cei care aleg să rămână în Liban ar trebui să își „pregătească planuri de urgență” și să fie pregătiți să „se adăpostească pentru o perioadă mai lungă de timp”.

Conform ambasadei, mai multe companii aeriene au suspendat și au anulat zboruri, însă „opțiunile de transport comercial pentru a părăsi Libanul rămân disponibile”.

Recomandarea Ambasadei SUA vine după un avertisment similar din partea ministrului britanic de externe, David Lammy, care a declarat că situația „s-ar putea deteriora rapid”.

Regatul Unit a declarat că trimite personal militar suplimentar, personal consular și agenți ai forțelor de frontieră pentru a ajuta la orice evacuare, dar a îndemnat cetățenii britanici să părăsească țara „în timp ce zborurile comerciale sunt în funcțiune”.

Iranul a amenințat cu represalii împotriva Israelului, pe care îl acuză de moartea șefului Hamas, Ismael Haniyeh, miercuri, la Teheran. Asasinarea sa a avut loc la câteva ore după ce Israelul l-a ucis pe comandantul Hezbollah Fuad Shukr la Beirut.

Există temerea că Hezbollah din Liban, o grupare susținută de Iran, ar putea juca un rol important în orice astfel de represalii, care, la rândul lor, ar putea declanșa un răspuns israelian serios.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: liban sua