x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel vine la G8 doar dacă situația din Ucraina evoluează pozitiv

Merkel vine la G8 doar dacă situația din Ucraina evoluează pozitiv

de Agerpres    |    08 Mar 2014   •   21:18
Merkel vine la G8 doar dacă situația din Ucraina evoluează pozitiv

Cancelarul german, Angela Merkel, îşi va condiţiona prezenţa la viitorul summit al Grupului celor Opt (G8) de evoluţia evenimentelor din Ucraina, informează publicaţia germană Der Spiegel, citată sâmbătă de EFE. Viitorul Summit G8 (care reuneşte SUA, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franţa, Canada, Italia şi Rusia) este prevăzut să aibă loc în iunie la Soci, fostă gazdă a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Potrivit Der Spiegel, cancelarul german ar fi decis să pună sub semnul întrebării participarea sa la summit până nu se rezolvă situaţia din peninsula Crimeea, unde va va avea loc 16 martie un referendum privind separarea sa de Ucraina şi o eventuală alipire la Rusia, din care a făcut parte până în 1954. Întrebată în legătură cu această temă, Merkel a declarat săptămâna aceasta că referendumul convocat de autorităţile din Crimeea 'nu este compatibil cu Constituţia ucraineană'.

Cancelarul german a avut pe de altă parte o discuţie telefonică cu preşedintele SUA, Barack Obama, în care ambii au calificat drept 'inacceptabilă' acţiunea rusă din Crimeea, notează sâmbătă într-un comunicat purtătorul de cuvânt al guvernului german.

×
Subiecte în articol: angela merkel g8 summit ucraina pozitiv