x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel, liderul preferat de europeni

Angela Merkel, liderul preferat de europeni

30 Mai 2009   •   00:00
Angela Merkel, liderul preferat de europeni
Sursa foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Un sondaj de opinie realizat de OpinionWay arată că liderul preferat al britanicilor, germanilor, italienilor şi spaniolilor este cancelarul german Angela Merkel. Ea este urmată în acest top, conform Le Figaro, de preşedintele francez Nicolas Sarkozy.



Conform anchetei, 65% dintre persoanele chestionate au o "părere bună" despre Angela Merkel şi 51% despre Nicolas Sarkozy. Urmează, în ordine, premierul britanic Gordon Brown, la egalitate cu şeful guvernului spaniol José Luis Zapatero (45%), şi Silvio Berlusconi, şeful executivului italian, care se plasează pe următorul loc, dar la o distanţă apreciabilă, cu 25% din preferinţe. La întrebarea referitoare la influenţa acestor cinci lideri la nivel european, preşedintele francez şi cancelarul german sunt la egalitate, 72% dintre persoanele interogate estimând că amândoi au influenţă. La acelaşi capitol, Gordon Brown obţine 56%, Silvio Berlusconi - 45% şi José Luis Zapatero - 38%.

Sondajul a fost efectuat în perioada 26 - 28 mai, pe un eşantion reprezentativ de 4.040 de persoane, chestionate on line după sistemul CAWI (Computer assisted web interview).

×
Subiecte în articol: externe