x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apple, acuzată că ar încălca drepturilor angajaților

Apple, acuzată că ar încălca drepturilor angajaților

de Redacția Jurnalul    |    02 Oct 2024   •   00:40
Apple, acuzată că ar încălca drepturilor angajaților
Sursa foto: Hepta

Compania Apple este din nou acuzată de Comisia de practici anti-sindicale, inclusiv de interzicerea discuțiilor despre salarii și semnarea unor acorduri ilegale de confidențialitate, scrie publicația Engadget.

Apple este din nou în atenția Consiliului Național pentru Relații de Muncă din SUA (NLRB), fiind acuzată de împiedicarea activităților sindicale și încălcarea drepturilor angajaților, inclusiv prin interzicerea discuțiilor despre salarii și semnarea unor acorduri ilegale de confidențialitate și non-competiție.

Aceste acuzații nu sunt, de altfel, noi, ele datând din 2022, când foști angajați, precum Cher Scarlett și Ashley Gjøvik, au susținut că Apple a interzis discuțiile despre salarii și că CEO-ul Tim Cook a vrut să pedepsească persoanele care divulgă informații confidențiale. Gjøvik a adăugat că Apple i-a împiedicat pe angajați să vorbească cu presa.

Apple a răspuns acuzațiilor printr-un comunicat transmis agenției Reuters, spunând că respectă întotdeauna drepturile angajaților de a discuta despre salarii, programul de lucru și condițiile de muncă. În cazul în care Apple nu ajunge la un acord, procesul va fi judecat de un judecător administrativ în ianuarie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: apple angajaţi drepturi