x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproape un miliard de persoane din China au fost victimele unei scurgeri de date personale

Aproape un miliard de persoane din China au fost victimele unei scurgeri de date personale

06 Iul 2022   •   10:00
 Aproape un miliard de persoane din China au fost victimele unei scurgeri de date personale

Aproape un miliard de persoane din China au fost victimele unei scurgeri de date personale, iar informațiile sunt online de mai bine de un an, potrivit CNN.

O bază de date online de proporții care aparent conținea informațiile personale a până la un miliard de cetățeni chinezi a fost lăsată nesecurizată și accesibilă publicului timp de mai bine de un an până când un utilizator anonim de pe un forum de hackeri s-a oferit să vândă datele și le-a adus în atenția publicului săptămâna trecută.

Potrivit experților în securitate cibernetică, scurgerea de informații ar putea fi una dintre cele mai mari înregistrate vreodată în istorie, subliniind riscurile legate de colectarea și stocarea online ale unor cantități mari de date personale.

Datele personale au fost accesibile publicului prin intermediul unei adrese web care oferă acces nerestricționat oricărei persoane care are cunoștință de ea. Scurtătura a fost valabilp cel puțin din aprilie 2021, potrivit LeakIX, un site care detectează și indexează bazele de date expuse online.

Accesul la baza de date, care nu necesita o parolă, a fost închis după ce un utilizator anonim a anunțat că cei peste 23 de terabytes (TB) de date sunt de vânzare pentru 10 bitcoin - aproximativ 200.000 de dolari - într-o postare pe un forum de hackeri joia trecută.

Utilizatorul susținea că baza de date a fost compilată de poliția din Shanghai și conținea informații sensibile despre un miliard de cetățeni chinezi, inclusiv numele, adresele, numerele de telefon mobil, numerele naționale de identitate, vârsta și locul de naștere, precum și miliarde de înregistrări ale apelurilor telefonice efectuate către poliție pentru a raporta dispute civile și infracțiuni.

Nu este clar câte persoane au accesat sau descărcat baza de date în cele 14 luni sau mai mult în care a fost lăsată la dispoziția publicului. În China trăiesc 1,4 miliarde de oameni, ceea ce înseamnă că încălcarea securității datelor ar putea afecta mai mult de 70% din populație.

Guvernul și departamentul de poliție din Shanghai nu au răspuns la solicitările repetate în scris ale CNN pentru comentarii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: scurgeri date personale