x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabia Saudita vrea sa transforme Qatarul in insula!

Arabia Saudita vrea sa transforme Qatarul in insula!

07 Apr 2018   •   19:02
Arabia Saudita vrea sa transforme Qatarul in insula!

Dupa ruperea relatiilor diplomatice, Riadul si-a propus o noua masura menita sa o separe de Qatar. Un canal maritim ar putea fi construit pe linia de frontiera dintre cele doua tari, care ar tranforma Qatarul intr-o insula.

 

Uniunea saudita de investitii intentioneaza sa sape un canal la granita cu Qatarul, in cadrul unui proiect de dezvoltare turistica, scrie publicatia saudita Sabq. 

Potrivit presei, lucrarile de constructie vor dura un an. In momentul de fata, Uniunea saudita pentru investitii asteapta aprobarea formala din partea autoritatilor tarii.

Canalul lung de 60 de kilometri, avand o largime de 200 de metri si o adancime cuprinsa intre 15 si 20 de metri, va putea fi folosit de toate tipurile de nave. Arabia Saudita va obtine, astfel, o noua cale de legatura cu portul Salva si regiunea Hur al-Adid, de la frontiera cu Qatarul.

Costul proiectului este estimat la aproximativ 600 milioane de euro. Regatul vrea sa creeze o zona turistica de-a lungul noului canal, precum si o zona de liber-schimb. Arabia Saudita va fi singurul proprietar al canalului, care va fi sapat pe teritoriul ei, la un kilometru departare de granita cu Qatar.

 

×