x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Argentina îi taxează pe bogați pentru a putea plăti lupta antivirus

Argentina îi taxează pe bogați pentru a putea plăti lupta antivirus

06 Dec 2020   •   18:50
Argentina îi taxează pe bogați pentru a putea plăti lupta antivirus

Argentina a adoptat un nou impozit pe cei mai bogați, pentru a plăti echipamentele medicale și măsurile de susținere pe fondul pandemiei de coronavirus în curs de desfășurare, anunță BBC.

Cei cu active în valoare de peste 200 de milioane de pesos (2,5 milioane de dolari), adică aproximativ 12.000 de persoane, vor trebui să plătească noua taxă.

Argentina a înregistrat aproape 1,5 milioane de infecții și aproape 40.000 de decese cauzate de coronavirus, devenind a cincea țară din lume care a raportat un milion de cazuri confirmate în octombrie, în ciuda faptului că are doar o populație de aproximativ 45 de milioane de oameni - cea mai mică națiune care a depășit această cifră.

Măsurile de carantină au afectat și mai mult o economie care se luptă cu șomajul, nivelul ridicat de sărăcie și datoria publică masivă. Argentina este în recesiune din 2018.

Unul dintre autorii legii a spus că va afecta doar aproximativ 0,8% din contribuabili. Cei afectați vor plăti o rată progresivă de până la 3,5% pentru averea aflată în Argentina și până la 5,25% pentru posesiile din afara țării.

Din banii strânși, 20% vor merge la rechizite medicale, 20% drept ajutor pentru întreprinderile mici și mijlocii, 20% burse pentru studenți, 15% pentru dezvoltarea socială, iar restul de 25% în companii de exploatare a gazelor.

Guvernul președintelui de centru-stânga Alberto Fernandez speră să strângă 300 de miliarde de pesos.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: argentina