x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arheologii, impresionaţi până la lacrimi. Ce au descoperit într-un mormânt din Coreea de Sud, vechi de 445 de ani

Arheologii, impresionaţi până la lacrimi. Ce au descoperit într-un mormânt din Coreea de Sud, vechi de 445 de ani

28 Noi 2013   •   09:19
Arheologii, impresionaţi până la lacrimi. Ce au descoperit într-un mormânt din Coreea de Sud, vechi de 445 de ani

În timpul unor săpături în oraşul Andong, Coreea de Sud, arheologii au descoperit un mormânt vechi de 445 de ani. Cercetătorii au fost însă extrem de impresionaţi de cele 13 scrisori găsite pe trupul mumifiat al bărbatului din mormânt, scrie Daily Mail.

Una dintre aceste scrisori i-a impresionat însă pe arheologi până la lacrimi. A fost scrisă de către sotia celui decedat. După ce a fost tradusă în limba elgleză, scrisoarea i-a emoţionat pe toţi cei care au citit-o. Rândurile femeii sunt pline de durere.

"Nu pot să trăiesc fără tine. Vreau să mă iei cu tine. Te rog să nu mă laşi şi să mă iei oriunde te-ai duce. Sentimentele mele pentru tine sunt prea puternice şi durerea mea nu cunoaşte limite", i-a scris femeia soţului decedat.

Potrivit experţilor, scrisoarea datează din 1568. Pe bărbatul decedeat îl chema Eung-tae şi a făcut parte din vechea familie Goseong Yi din Coreea. Era mai înalt decât cei ca el, iar pielea şi părul s-au păstrat într-o stare foarte bună.

"Faptul că avea mustaţă ne-a determinat să credem ca a fost un bărbat atrăgător şi extrem de atent la înfăţişarea sa", a declarat unul dintre specialiştii de la Muzeul Naţional din Andong.

×