Jack Barber a condus 25 de ani un service auto si o benzinarie. Intr-o buna zi, a renuntat la afacere si s-a angajat la o centrala nucleara. Cand a implinit varsta de 60 de ani a fost disponibilizat si abia atunci si-a dat seama ca orice sut in dos este un pas inainte. Cand a ramas fara serviciu, Jack s-a apucat de construit tot felul de sculpturi din fiare. Dadea viata metalului fara sa stea prea mult pe ganduri. Nu a avut niciodata simt artistic sau, cel putin, asa sustine acum, iar cand i s-a spus prima data "artist", intr-un ziar local, a lacrimat ca un copil. A avut multa ambitie si a incercat mereu sa le lase ceva frumos urmasilor sai. Asa a reintrat in afaceri.
Astazi, Jack Barber din Essex, Illinois (SUA), detine cea mai mare "menajerie metalica" din lume, scrie roadsideamerica.com.
Pe pajistea din fata casei oricine poate veni sa vada minunatiile din fragmente de metal recuperate de pe unde s-a putut: ursi, vulturi, cavaleri, schelete de dinozauri, clauni, monstri nemaiintalniti, un elefant roz cu functie de cismea si chiar busturile unor cantareti sau actori celebri. Toate fara suflare in curtea mecanicului artist. Nici o piesa nu seamana cu cealalta, spune Jack.
"Luat la bani marunti", nu-si mai aminteste cate astfel de opere de arta a realizat pana acum. A vandut multe dintre ele, chiar si ursul polar asteapta dupa o usa, invelit intr-o folie de plastic, "sa plece de-acasa". L-a cumparat un client mai vechi, spune Jack.