x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Temperaturi record în mai multe țări din Asia. Autoritățile au emis alerte

Temperaturi record în mai multe țări din Asia. Autoritățile au emis alerte

de Redacția Jurnalul    |    19 Apr 2023   •   18:30
Temperaturi record în mai multe țări din Asia. Autoritățile au emis alerte

Temperaturi record au fost înregistrate în mai multe țări din Asia. Autoritățile au emis alerte prin care anunță populația asupra efectelor valului de căldură.

Recordurile de temperatură sunt spulberate în mai multe țări din Asia, pe măsură ce un val de căldură avansează pe continent, potrivit CNN. În Asia de Sud-Est, unele țări au înregistrat în această săptămână cele mai ridicate temperaturi din istoria măsurătorilor.

Laos este ultima țară intrată pe listă țară. Temperatura de 42,7 grade Celsius reprezintă un record istoric, potrivit specialistului Maximiliano Herrera.

În weekend, în Thailanda au fost 45°C pentru prima dată în istoria sa, a mai stabilit Herrera, care a folosit date de la Departamentul de Meteorologie thailandez. La începutul acestei luni, autoritățile thailandeze au emis o alertă de sănătate pentru mai multe provincii, deoarece indicele de căldură ar putea să ajungă la 50 de grade Celsius. Indicele de căldură este ceea ce corpul uman simte și ia în considerare atât temperatura, cât și umiditatea din aer.

Myanmar a stabilit luni un record de temperatură pentru luna aprilie. În regiunea centrală Sagaing temperatura a ajuns la 44 de grade Celsius, a scris Herrera pe Twitter.

Temperaturi ridicate au fost și în China. Marți, termometrele au înregistrat 42,4 grade Celsius în Yuanyang, în sud-est, la doar 0,3 grade față de recordul național pentru luna aprilie. Luni, peste 100 de stații meteorologice din 12 provincii au consemnat depășiri ale recordului de temperatură din aprilie, a anunțat climatologul Jim Yang.

Deși nu au fost înregistrate recorduri, căldura excesivă a fost și în Pakistan, India, Nepal și Bangladesh. În India cel puțin 13 de persoane au murit și alte zeci au fost spitalizate din cauza insolației. Autoritățile indiene au închis numeroase școli și au impus diferite restricții.

Temperaturi extrem de ridicate vor fi și în următoarea perioadă. Aprilie și mai sunt, de obicei, cele mai fierbinți luni ale anului pentru Asia de Sud și de Sud-Est, deoarece temperaturile cresc înainte ca ploile musonice să înceapă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: asia temperaturi alerte