x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac cu drone al rușilor, respins de către ucraineni

Atac cu drone al rușilor, respins de către ucraineni

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2023   •   10:30
Atac cu drone al rușilor, respins de către ucraineni

Kievul a fost confruntat cu al cincilea atac aerian din această lună, din partea Rusiei. Sistemele de apărare antiaeriană au distrus toate dronele care se apropiau de capitală, au declarat miercuri oficiali militari ucraineni citați de Reuters.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că sistemele de apărare aeriană au distrus 18 din cele 19 drone de atac lansate spre Kiev, Odesa, Herson și alte regiuni din Ucraina.

Nu este clar câte au fost distruse asupra Kievului.

"Potrivit informațiilor preliminare, nu au existat victime sau pagube în capitală", a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare din Kiev.

Forțele aeriene ucrainene adaugă că Rusia a atacat regiunea Harkov, în est, cu două rachete ghidate. Nu s-au înregistrat victime în urma atacului.

Biroul procurorului ucrainean a declarat miercuri că nouă persoane, inclusiv patru copii, au fost rănite în urma unui atac cu drone rusești efectuat în cursul nopții asupra orașului ucrainean Herson din sudul țării.

"Până în prezent, opt locuitori au fost raportați ca fiind răniți, inclusiv patru copii mici. Obiecte civile și clădiri rezidențiale au fost avariate", au precizat procurorii într-un comunicat.

Rusia a început să atace infrastructura energetică, militară și de transport din Ucraina în regiuni aflate departe de linia frontului în octombrie 2022, la șase luni după ce trupele Moscovei au eșuat să preia controlul asupra Kievului și s-au retras în estul și sudul Ucrainei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rusi ucraineni atac drone