x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac sângeros în Noua Zeelandă, cu câteva ore înainte de deschiderea Cupei Mondiale de fotbal feminin. Trei persoane au murit

Atac sângeros în Noua Zeelandă, cu câteva ore înainte de deschiderea Cupei Mondiale de fotbal feminin. Trei persoane au murit

de Redacția Jurnalul    |    20 Iul 2023   •   07:20
Atac sângeros în Noua Zeelandă, cu câteva ore înainte de deschiderea Cupei Mondiale de fotbal feminin. Trei persoane au murit
Sursa foto: Twitter

Trei persoane au fost ucise, inclusiv atacatorul, și cel puțin 5 rănite într-un incident armat la Auckland, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă, joi, cu câteva ore înainte de meciul de deschidere al Cupei Mondiale de fotbal feminin din oraș.

Premierul Chris Hipkins a declarat că turneul de fotbal se va desfășura conform planului, adăugând că incidentul armat pare a fi o acțiune individuală, notează Reuters.

"Nu a fost identificată nicio motivație politică sau ideologică pentru împușcături și, prin urmare, nu a existat niciun risc pentru securitatea națională", a declarat Hipkins în timpul unui briefing de presă televizat.

Nu se va modifica nivelul de amenințare la adresa securității Noii Zeelande, deși va exista o prezență sporită a poliției în oraș, a spus el.

Auckland a întâmpinat deja mii de jucători internaționali și turiști pentru cea de-a noua ediție a Cupei Mondiale de fotbal feminin, care este găzduită în comun de Australia și Noua Zeelandă.

Comisarul de poliție Andrew Coster a declarat că un ofițer a fost rănit în împușcături, precum și patru persoane din public.

Serviciile de urgență au intervenit în cartierul central de afaceri al orașului, joi, imediat după ora locală 7.00, după ce au primit informații că un bărbat înarmat a deschis focul pe un șantier de construcții.

"El a trecut prin șantierul de construcții descărcând arma pe măsură ce înainta", a declarat Hipkins.

Apoi, s-a închis într-un lift și a tras mai multe focuri de armă înainte de a fi găsit mort.

"Individul era cunoscut în primul rând pentru antecedente de violență în familie. Nu există nimic care să sugereze că el a prezentat un risc de nivel mai ridicat decât cel indicat de acest istoric", a declarat Coster.

Echipe de fotbal din Noua Zeelandă, Norvegia, Italia, SUA, Vietnam și Portugalia se aflau în oraș în momentul în care a avut loc incidentul.

"FIFA a fost informată că acesta a fost un incident izolat care nu a avut legătură cu fotbalul, iar meciul de deschidere din această seară de la Eden Park se va desfășura așa cum a fost planificat", a precizat FIFA într-o declarație pentru Reuters.

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac sangeros noua zeelandă